Högsta kvalitet till bästa pris
Huvudinnehåll
därför har vi lägre priser

Lidls affärside och nyckel till framgång är enkelhet. Vi säljer varor av högsta kvalitet till lägsta möjliga pris.

Att sälja kvalitetsmat till riktigt lågt pris kan låta omöjligt, men det är faktiskt ganska enkelt. Nedan följer några anledningar till hur vi kan ha lägre priser, utan att göra avkall på kvaliteten.

Vårt genomtänkta sortiment

På Lidl tycker vi inte att man behöver ha många olika sorters varor av samma sak. Att använda för många leverantörer gör maten dyrare. Därför har vi förenklat för dig och valt ut de kända varumärkena som du brukar köpa. Och förstås kompletterat med våra egna kvalitetsvarumärken. Som t.ex. när det gäller ketchup där vi valt ut Heinz och Felix och vårat egna märke Kania. Med färre leverantörer och större volymer får vi bättre förhandlingsläge.

Våra butikslokaler

En del säger att våra butiker är tråkiga. Vi skulle säga att de är smarta. Mysig belysning, snygga hyllor och skojig teknik kostar pengar. Och i slutändan är det alltid kunden som får betala. Vi har valt bort det.

Inga fördyrande mellanhänder

Vi har valt att inte arbeta med fördyrande mellanhänder. Istället köper vi maten direkt från de som tillverkar den. Det ger oss full kontroll över varornas kvalitet och vi slipper onödiga påslag.

Smart logistik

De flesta av våra varor går direkt från leverantörerna via våra två centrallager och ut i butikerna. Vår målsättning är att alltid ha fulla lastbilar och vi kör alltid den mest effektiva vägen. Det gör att vi slipper extra kostnader för mellanlagringar och onödiga transporter.

Våra inköp

Vi är en stor kedja som finns i många länder. Så när vi hittar riktigt bra varor beställer vi massor. Det gillar leverantörerna och ger oss bättre priser. Det vi köper billigt kan vi sedan sälja billigt.

Vår arbetsmiljö

Slitstarka golv och breda gångar gör att vi kan köra in hela pallar i butiken. Dessutom är hyllorna låga så vi ska slippa sträcka oss eller stå på stegar och pallar. När jobbet görs enklare (och säkrare) krävs det mindre arbete och det går snabbare.

Vårt miljötänk

Smarta ventilationssystem, värmeåtervinning, energisnål belysning och lock på frysarna är några förklaringar till hur vi sparar in på onödig energiförbrukning. Ju mindre vi betalar för el, desto lägre priser kan vi hålla.

God mat

Att Lidl finns i många länder gör att vi kan köpa in det bästa som varje land har att erbjuda. Korv görs bäst i Tyskland, Camembert bäst i Frankrike. Letar vi efter en riktigt god parmaskinka vänder vi oss till Lidl i Italien. Precis som vi delar med oss av våra svensktillverkade köttbullar, falukorv och svenska kakor till andra Lidl-länder. Hur påverkar det här priset tänker du? Inte alls. Men gott blir det!