Högsta kvalitet till bästa pris
Huvudinnehåll

intro hållbar utveckling

Hållbart och ansvarsfullt företagande handlar om att tjäna människan, tjäna miljön och att tjäna pengar. På Lidl arbetar vi långsiktigt för att fortsätta växa ekonomiskt, och samtidigt bli branschledande inom miljö och socialt ansvar. Hållbarhet för oss handlar om helheten – från energieffektiva butiker och optimerad logistik till skonsamt producerade varor och positiv personalpolitik.

Här nedanför kan du läsa mer om våra fem fokusområden när det gäller hållbarhet. Längst ner hittar du exempel vad vi åstadkommit inom området hittills.

Sortiment

Det ska vara enkelt att handla med omtanke på Lidl. Vårt ekologiska sortiment växer stadigt, precis som vårt utbud av Fairtrade-märkta varor och fisk från hållbart, MSC-certifierat fiske. Det mesta finns under våra egna varumärken, där vi ansvarar för allt från produktutveckling till kvalitetssäkring. Därför kan vi erbjuda riktigt bra, hållbara varor till riktigt bra priser. Klicka här för att läsa mer.

Medarbetare

Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare för såväl nuvarande som framtida medarbetare. För oss är det viktigt att våra anställda trivs och kan kombinera jobb och fritid. Hos oss finns goda möjligheter att utvecklas, både nationellt och internationellt. Självklart omfattas alla våra anställda av kollektivavtal. Klicka här för att läsa mer.

Miljö

Vårt miljöansvar handlar om att hushålla med jordens resurser för att på sikt bli så klimatneutrala som möjligt. Vi strävar efter att minimera vårt avfall, öka andelen förnyelsebara resurser och erbjuda fler hållbart producerade varor. När det gäller energianvändning och transporter har vi kommit riktigt långt. Klicka här för att läsa mer.

Samhällsengagemang

Vi samarbetar med flera företag och ideella organisationer, såväl lokalt på butiksnivå som centralt från vårt huvudkontor. Sedan 2012 är vi en av Barncancerfondens huvudpartners. Vi stödjer även Sveriges Stadsmissioner i deras viktiga arbete, och samarbetar med företaget Allwin för att leverera mat till människor i utsatthet och samtidigt minska matsvinnet. Klicka här för att läsa mer.

Affärspartner

Vårt mål är att vara en trygg affärspartner i alla våra samarbeten. Vi ställer också krav på våra leverantörer – i alla våra avtal ingår en uppförandekod som innebär att vi tar tydligt avstånd ifrån barnarbete, tvångsarbete samt andra brott mot mänskliga rättigheter och förväntar oss att våra leverantörer gör detsamma. Klicka här för att läsa mer.

Vad vi uppnått hittills

Här nedan ser du några av de mål vi redan uppnått på hållbarhetsområdet. Klicka här för en längre förteckning.

  • Alla våra bananer är märkta med Rainforest Alliance eller Fairtrade
  • All vildfångad fisk i frysdisken är MSC-miljömärkt
  • Alla rosor är Fairtrade-märkta
  • Vi säljer endast ägg från frigående höns
  • Nära en tredjedel av våra transporter körs med alternativa drivmedel för att minska klimatpåverkan

Klicka här för att komma till vår Hållbarhetsredovisning.

Kontaktuppgifter:                              
E-mail: hallbarhet@lidl.se

Kundtjänst:                                              
Telefonnr. 020-190 80 70

E-mail: kundtjänst@lidl.se

Footer hållbarhet