Högsta kvalitet till bästa pris
Huvudinnehåll

Pressinformation

Här hittar du alla våra pressmeddelanden. Mer information och bilder hittar du i vårt pressrum.

Kontaktuppgifter till Lidl Sveriges pressansvariga finns nedan. För övriga frågor, ring 020-190 80 70

Therése Hultén
PR-ansvarig
08-5555 68 16
therese.hulten@lidl.se

Pressmeddelanden 2017

Grönsaker och frukt i topp när svenskar väljer ekologiskt

Grönsaker och frukt i topp när svenskar väljer ekologiskt

Grönsaker och frukt är favoriter bland de livsmedel svenskar helst köper ekologiskt. Av de tillfrågade uppger nästan hälften att det är viktigt eller mycket viktigt för dem att välja ekologiskt när de handlar. Det visar den eko-undersökning som Lidl Sverige nyligen låtit genomföra. Klicka för att läsa mer.

Lidl Sverige har världens grönaste nya handelsbyggnad

Lidl Sverige har världens grönaste nya handelsbyggnad

I stor internationell konkurrens kammade Lidl Sverige under gårdagskvällen hem priset för världens grönaste nya handelsbyggnad vid BREEAM Awards i London.  Den prisade Lidl-butiken ligger i Växjö och står för ett modernt och helt uppdaterat butikskoncept. Stora glasfronter, träbjälkar i det höga taket och inte minst en uppsjö av miljösmarta lösningar gör den unikt grön. Även i internationellt perspektiv. Klicka för att läsa mer.

Lidl Sverige rekryterar ny etableringschef

Lidl Sverige rekryterar ny etableringschef

Lidl planerar för storsatsning i Sverige. Ett antal nya butiker tillsammans med ett nytt lager samt ett nytt huvudkontor ska realiseras. För att möta den starka utvecklingstakten rekryteras nu Christoffer Wennergren som ny etableringschef till fastighetsavdelningen i Göteborg. Klicka för att läsa mer.

Lidl Sveriges ekoförsäljning ökar med 30 procent

Lidl Sveriges ekoförsäljning ökar med 30 procent

Under 2016 har Lidl Sverige fortsatt sin ekologiska satsning och ytterligare breddat sortimentet. Ekoförsäljningen ökade med 30 procent under året samtidigt som antalet ekologiska  varor ökade med hela 50 procent.
Klicka här för att läsa mer.

Breeam finalist

Lidls gröna butik i Växjö finalist till BREEAM Awards 2017

Lidl Sveriges nyaste och grönaste butik är en av finalisterna i BREEAM Awards 2017. I internationell konkurrens har Lidls butik tagit sig till topp fem av alla nya retailbyggnader som utvärderats av det internationella miljöcertifieringssystemet. Klicka här för att läsa mer.