Upptäck Sveriges smultronställen i sommar med Destination Lidl!

Sommaren blev kanske inte riktigt som man tänkte sig i början på året, det innebär inte att det behöver bli sämre. Tvärtom. Däremot kommer det för många att bli en annorlunda sommar. Vi kommer att göra allt för att din svemester ska bli så härlig och framförallt god som möjligt.

Med ett utökat sortiment av varor från svenska leverantörer, allt för att stödja svensk matproduktion i tuffa tider, blir ett besök hos oss dessutom som en egen liten semesterresa genom Sverige.

Upptäck en ny destination i Sverige med Destination Lidl i sommar och stötta svenska livsmedelsproducenter landet runt. Vad sägs om kyckling från Bjärefågel, smarriga delikatesser från Malmö Chokladfabrik, eller varför inte svalka dig i sommar med en Tonic från Hammars bryggeri?

 

Här hittar du information om utvalda produkter från olika orter i Sverige. Allt från frukt och grönt till mejeriprodukter, bröd, kyckling och kött. Spana även in våra smarriga recept som passar perfekt till den svenska sommaren. Häng med på en härlig svemester med oss – direkt från din närmsta Lidl-butik.

Malmö

Destination: Malmö

Välkommen att upptäcka Malmö, Sveriges tredje största stad, tillsammans med Lidl. I sommar hittar ni flera produkter hos oss från de skånska slätterna. Vad sägs om ekologisk choklad från Malmö Chokladfabrik eller kyckling från Bjärefågel?


 – Det här är otroligt välkommet för hela kollektivet av små producenter. Våra kunder finns framförallt inom besöksnäringen – hotell, caféer, konditorier och bagerier, som på grund av pandemin har tappat massor av kunder. Genom den här möjligheten kan vi nu sälja choklad som vi annars inte skulle ha fått såld. Det innebär också att fler upptäcker våra produkter, säger Jens Fylkner, VD och delägare på Malmö Chokladfabrik.

Emåmejeriet

Destination: Hultsfred

Upptäck Småland och härliga Hultsfred med Destination Lidl! Småländska favoriter hittar du hos oss hela sommaren. Vad sägs om att prova goda mejeriprodukter från det lokala Emåmejeriet? I butik hittar du bland annat deras ljuvliga stekost.


- Samarbetet med Lidl ökar våra chanser att överleva det här och det är en enormt stor glädje att få ut våra produkter över hela landet mitt i en nationell kris. Vi tror och hoppas att det här kommer bli bra för båda parter. Hela processen har gått oerhört fort - all heder åt Lidl, säger Christian Willamsson, säljchef på Emåmejeriet.

Emåmejeriet
Göteborg

Destination: Göteborg

Upplev västkusten och goa, glada storstaden Göteborg tillsammans med Lidl. Ni hittar flera spännande och smarriga produkter hos oss i sommar – från lokala företag på västkusten. Vad sägs om bröd från Green Bakery eller kaffe från Rutasoka Coffee?

Efter att ett stort antal lokala matproducenter gick ut med en vädjan om stöd från livsmedelskedjorna agerade Lidl direkt och uppmanade, genom en debattartikel i en kvällstidning, svenska bönder och producenter att kontakta dem.

–  Uppropet i Expressen resulterade i att två av våra populäraste bröd från och med v. 22 finns i alla Lidls 195 butiker! Efter att den 18 mars permitterat personalen och gått ned till 16 timmars arbetsvecka, kunde vi från och med den 14 maj köra på för fullt och till och med nyanställa, säger Thomas Farnefalk, Senior Advisor vid Green Bakery i Angered.


Reby Burubwa är VD för Rutasoka Coffees, ett företag som ger tillbaka till Kongo, där kaffebönorna kommer ifrån.


–  Eftersom Rutasoka har cirkulär ekonomi som affärsmodell kommer Lidl bidra med att 140 mammor i Kongo kan föda i en trygg och hygienisk miljö, bara genom sin första order, säger han.