Frukt & Grönt

Frukt till frukosten, mellanmålet och grönt när du ska laga det spännande receptet eller kanske en enkel sallad. Hos oss hittar du frukt och grönt för alla tillfällen – av högsta kvalitet till makalöst låga priser.

inline_image_frukt-gront_1000x500

Frukt och grönt från Sverige

Vi värnar om och svenska odlare. Därför köper vi svenskodlat så länge säsongen och kvaliteten tillåter. Vi försöker hela tiden utveckla vårt svenska sortiment och våra svenska odlare genom att uppmuntra dem att tänka ett extra varv – finns det någon vara man borde kunna odla i Sverige, men som ingen tidigare vågat prova? Om någon odlare kommer till oss med nya idéer är vi väldigt öppna att prova och sedan är det upp till dig som kund att avgöra om vi ska fortsätta eller inte.

Omtanke för miljön. Det tror vi känns på smaken.

Gillar du ekologiskt? Upptäck våra ekologiskt odlade härligheter från Himlajord – helt KRAV-märkta. Varför ligger inte salladen i kylen? Istället för att salladen ska ligga i våra butikskylar i flera dagar levererar vi ny färsk frukt och grönt till alla butiker i hela Sverige, varje dag, året om. Det betyder att allt blir så färskt som möjligt med mindre energiåtgång.

Kvalitetssäkring

Alla butiker har en färskhetsansvarig som varje timme kontrollerar och sorterar butikens frukt och grönt-avdelning. Innan varorna når butiken håller odlarna sina grödor under uppsikt och de kontrolleras även noggrant innan de tas emot på våra lager för att sedan köras vidare ut till butik.

Ta Vara På – ett arbete för vår planet

Ta Vara På är ett projekt där frukt och grönsaker med vissa ”skönhetsfläckar” tas om hand och säljs. Varje låda innehåller minst tre kilo ätmogen frukt och grönt av hög kvalitet till ett reducerat pris. Mat som odlas, produceras och transporteras påverkar miljön och att då bara slänga ätlig vore olidligt. Läs hur vi arbetar på fler sätt för att minska matsvinn på vår hållbarhetssida.