Banner

Garanti

Information om Lidls garantier

Är du inte nöjd med din vara, eller är den defekt? Nedan hittar du information om hur du kan göra återköp och vad som gäller för varor som säljs med en särskild garanti som är utmärkt på produktförpackningen.

Text And Image Section

Alltid-Nöjd Garanti – möjlighet till återköp under 90 dagar

För alla Lidls varor erbjuder vi möjligheten att göra återköp under 90 dagar om du av någon anledning inte är nöjd med varan. Detta kallar vi för Alltid-Nöjd Garanti. Krav för att göra återköp är att du kan uppvisa kvitto från köpet och återköp kan ej göras för bad-och underkläder. Kontakta vår Kundtjänst för frågor, eller ta med dig varan och kvitto till närmaste Lidl-butik så hjälper vi dig vidare. Glöm inte att spara ditt kvitto. Behöver du göra reklamation på en trasig vara kan du läsa mer här.

Särskild garantivara

Vid sidan av dina lagstadgade rättigheter som kund lämnar våra leverantörer garantier på vissa av Lidls produkter. Om produkten omfattas av garanti står det utmärkt på produktförpackningen. Produktgarantin påverkar aldrig dina konsumentköprättsliga rättigheter.


Om en utskriven bruksanvisning följer med din produkt vid köpet framgår leverantörens fullständiga garantivillkor där. Du kan även söka på produktens namn eller s.k. IAN-nummer (International Article Number) som är en sexsiffrig sifferkombination som finns på förpackningen (se bildexempel nedan där IAN-nummer är de första sex siffrorna i nummerföljden; IAN 497595. I vissa fall anges enbart sex siffror på förpackningen och då är dessa sex siffror IAN-numret). Länk till vår sökportal finner du HÄR. Vid din sökning får du då tillgång till en digital bruksanvisning där leverantörens fullständiga garantivillkor finns.


För att använda dig av garantin måste du kunna uppvisa kvitto från köpet samt din garantiprodukt. För snabbast hantering av ditt garantiärende följ leverantörens egna instruktioner i deras respektive garantivillkor. Annars kan du alltid kontakta Lidls Kundtjänst HÄR så hjälper vi dig vidare.