Banner

Nygräddat bröd

Nygräddat bröd

Sprött, saftigt, salt, sött och med surdeg – bröd går verkligen att variera i oändlighet!


Här på Lidl är vi riktiga brödälskare - därför har vi sett till att utrusta var butik med ett eget litet bageri så att du som handlar hos oss möts direkt av en ljuvlig doft från våra fluffiga skapelser. För finns det något godare och mer hemtrevligt än rykande färskt bröd?


I vårt bageri erbjuder vi härligt nygräddat bröd varje dag till ännu härligare priser. Prova våra olika limpor och sötbröd till frukosten, mellanmålet, middagen eller till fest!


Vi gräddar också nytt flera gånger om dagen så att du kan få med dig det färskaste möjliga bröd med dig hem. Prova vår skärmaskin i butik för att få dina limpor uppskurna snabbt och smidigt!

Frukostbröd

Vad är frukost utan bröd? Prova våra frasiga frallor till din frukostsmörgås. För lite nyttigare bröd har vi även fullkornsbröd och grövre limpor gjort på rågmjöl.

Matbröd

Pasta, soppa, gratänger, grillat – finns det någon typ av mat där bröd inte passar in i bilden? Skiva upp en av våra baguetter eller surdegsbröd till nästa mål och varför inte servera med ett fräscht örtsmör?


Hitta recept på några riktigt mustiga soppor här!

Fikabröd

Nog är det aldrig fel att ha lite fikabröd hemma för att kunna njuta av något sött till kaffet! I vårt bageri har vi alltifrån svenska klassiker såsom riktigt saftiga kanelbullar, kardemummabullar, vaniljbullar och vetebröd till donuts och annat spännande!

Annat bröd och kakor

Utanför vårt bageri erbjuder vi även annat paketerat bröd såsom formfranska, knäckebröd, skorpor, kakor och mer gott.


Olika brödsorter – vad är vad?

Vetebröd: används ibland synonymt med sötare bröd såsom vetelängder och bullar. Vetemjölet är det mjöl som används mest i Sverige då det går att variera mycket och används både till matbröd och sötare degar.


Dinkelbröd: ett bröd med en mer nötaktig smak och som är lite gulare till färgen. Dinkelmjölet är även rikt på mineraler.


Fullkornsbröd: ett bröd gjort på fullkornsmjöl där hela kornet mals ner till ett mjöl - då kommer även kli, grodd och mer kostfibrer med vilket ger detta bröd en större mättnadsfaktor.


Rågbröd: ett fiberrikt bröd som är lite mörkare till färgen. Rågvetet gör att brödet håller längre och mättar mer.


Surdegsbröd: ett saftigt vitt bröd gjort på en deg med levande jäst och mjölksyrebakterier. Den längre jäsningsprocessen ger även brödet en spänstigare textur som gör att det inte smular lika lätt.


Vare sig du letar efter ett sötare bröd eller en grövre limpa så hittar du det hos oss.