Högtider & temadagar

Hitta inspiration, recept och lekar inför årets alla högtider och temadagar. Vi ger dig våra bästa tips för hur du tar julen, nyår, halloween, påsk och andra viktiga traditioner till nya höjder. Fira högtider och temadagar med Lidl!

 1. Mors dag

  Mors dag

  Mors dag är en dag tillägnad alla fantastiska mammor där ute - en dag då vi hyllar moderskapet lite extra. Läs mer om hur vi firar mors dag.

 2. Kräftskiva

  Kräftskiva

  Kräftskiva är en traditionell högtid som firas med start i augusti. Läs mer om lämpliga tillbehör, kräftskivans historia och hur du bäst tinar frysta kräftor.

 3. Kanelbullens dag

  Kanelbullens dag

  Kanelbullens dag i oktober är en av Sveriges mest populära matdagar och en dag som bjuder in till många fikastunder. Fira dagen med oss!

 4. Kladdkakans dag

  Kladdkakans dag

  Kladdkakans dag är en hyllning till en av Sveriges mest älskade bakverk. Ta del av vår bästa tips för en riktigt god och kladdig kladdkaka!

 5. Halloween

  Halloween

  Här är våra favorittips för en läskigt bra Halloween! Läs hur du gör din egen halloweenpumpa, tips på enkla utklädnader och halloweenrecept.

 6. Jul

  Jul

  Fira jul med Lidl! Upptäck allt från topptestad julskinka och julmat från Deluxe till mysiga kläder med lustiga julmotiv och julgodis från Favorina.

 7. Nyår

  Nyår

  Här hittar du våra festligaste nyårstips! Inspireras av festlig nyårsdukning, lyxig nyårsmat, nyårsmenyer och roliga lekar för barnen.

 8. Fettisdagen

  Fettisdagen

  Fettisdagen, semlans dag eller semmeldagen? Läs mer om fettisdagens ursprung och varför denna dag är så speciell för många människor i Sverige.

 9. Alla hjärtans dag

  Alla hjärtans dag

  Lär dig mer om historien bakom kärlekens dag, traditioner, gåvor och tips på hur du kan fira alla hjärtans dag tillsammans med dina nära och kära!

 10. Våffeldagen

  Våffeldagen

  Ta del av våra bästa tips för så frasiga våfflor som möjligt, recept på både vanliga och glutenfria våfflor samt smarriga toppings för matiga våfflor!

 11. Påsk

  Påsk

  Se våra bästa tips kring påskdukning, självklara (och några nyare) rätter till påskbordet och tips för hur du gör äggmålningen extra kul med barnen.