Banner

Barnsortiment

Det ska vara enkelt att göra ett tryggt val

Blöjor som visar omtanke

Vi är stolta över att alla blöjor under vårt märke lupilu® är Svanen- och Asthma Allergy Nordic-märkta. Asthma Allergy Nordic är en nordisk produktmärkning från Astma- och allergiförbundet i Sverige, Norge och Danmark som lanserades under 2018. Märkningen ger ett större utbud av produkter fria från parfym och baserat på ämnen som minimerar risken för allergi, både nationellt men även över landsgränserna. Svanen är en nordisk märkning med höga krav ur miljö-och hälsosynpunkt. Märkningen innebär att produktens hela livscykel blivit granskad. Det vill säga vilken miljöpåverkan produkten har vad gäller innehåll, tillverkning och efter den har blivit förbrukad.


Trygg textil

Visste du att alla kläder, sängkläder och andra textilier vi säljer på Lidl är märkta med Trygg textil? Det innebär att produkterna har blivit certifierade av det internationella kontrollorganet Oeko-Tex. Det betyder att textilierna har genomgått noggranna tester, och är garanterat fria från tillsatser som kan vara farliga för hud och hälsa

Garanterat hållbar textilproduktion och transparens genom hela kedjan

Våra kläder är märkta med GOTS- sigillet som garanterat att plagget är tillverkat enligt ekologiska kriterier genom hela produktionskedjan, från bomullsodling till tillverkning av det färdiga plagget. Vi använder oss också av märkningen OSC 100. Det innebär att man kan spåra varje enskilt steg vid tillverkning av ekologiskt material som till exempel råvarans ursprung och vilka ekologiska riktlinjer som följts.


Träleksaker

Hos oss hittar du ett stort urval av FSC-certifierade träleksaker. Det innebär att varan kommer från ett ansvarsfullt skogsbruk som tar hänsyn till människor och miljö. FCS står för Forest Stewardship Council och är en oberoende medlemsorganisation som arbetar för ett miljöanpassat, socialt ansvarstagande och ekonomiskt livskraftigt bruk av världens skogar.