Billig mat & hög kvalité! Så handlar du smartare med mer prisvärd mat

Att handla billigare mat är att handla smart! Oavsett om du lagar mat på en budget eller bara letar efter mer prisvärda alternativ så finns det många sätt att hitta bra matvaror till låga priser – utan att behöva tumma på kvalitén!


Många tror att mer ekonomiska alternativ innebär sämre kvalité, men så är inte fallet – det kan till och med vara tvärtom.


Handla grönsaker i säsong, bulkköp, matlådor och att planera inför ”billiga veckan” – det finns många alternativ för att få till mer prisvärd vardagsmat som inte snålar med kvalitén.


Läs vidare för fler tips och se hur vi knäcker några vanliga myter kring just prisvärd mat.


Så sparar du ännu mer med Lidl

Hos oss gör vi det ännu enklare att spara mer!

Fler tips på hur du kan få ner matkostnaderna

Här kommer våra bästa tips på hur du kan få till goda, mättande måltider och mer plånboksvänliga luncher och middagar som inte knäcker din matbudget. För en smartare och mer prisvärd vardag helt enkelt!

Ladda ned Lidl Plus-appen!

Myter om billig mat

Säkert har du hört en och annan myt om prisvärd mat. Här reder vi ut en del vanliga fördomar och falska påståenden.


Det går inte att äta billigt längre under inflationer

Under rådande tider blir det viktigare för många att tänka ännu smartare i matbutiken, men det betyder inte alls att det är omöjligt att hitta prisvärd mat. En perfekt möjlighet till att tänka om för att hitta på kreativa lösningar för en mer prisvärd matkasse, tycker vi! Och desto mer av en anledning att besöka din närmsta Lidl-butik.


Prisvärd mat innebär sämre kvalitet

Du kan hitta fantastiskt bra matvaror till mycket låga priser. Visste du att hela vårt sortiment inom färsk frukt och grönt är kvalitetsmärkt av Eurofins? Testerna genomförs för att säkerställa att varorna håller utlovad kvalité och inte innehåller onödiga eller otillåtna ämnen. Vår färska frukt och grönt får innehålla högst en tredjedel av den lagstiftade nivån av bekämpningsmedel, vilket gör vår policy till den tuffaste i branschen. Riktigt bra mat till riktigt bra priser, helt enkelt!


Har du hört talas om vårt Ta vara på-initiativ på Lidl? Detta ger dig en matkasse med frukt och grönt, gårdagens bröd och andra godsaker till mycket bra pris. Inte nog med att du tjänar på det, du hjälper samtidigt till att bekämpa matsvinnet. Var med i kampen du med!

Mer ekonomiska matvaror innehåller inte lika mycket näring

Här handlar det om att tänka smart när man handlar! Färska råvaror som kött och chark och färsk frukt och grönt kombinerat med bra spannmål – det gör susen och ser till att du oavsett kosthållning garanterat kan få i dig all näring du behöver på en betydligt lägre budget.


Att äta vego kan många gånger också vara mer plånboksvänligt – varför inte testa att ha en vego-vecka i månaden eller hoppa på veganuari-trenden?


Plånboksvänliga rätter är inte lika goda

Här spelar fantasin och kreativitet helt klart in! Med rätt recept kan vilken hemmakock som helst förvandla olika ingredienser till festliga måltider som verkligen imponerar. Hitta inspiration bland våra recept som låter dig ta ut svängarna i köket.


Billigare mat är samma sak som snabbmat

Att handla mat billigt betyder inte nödvändigtvis att du handlar snabbmat. I många fall är det tvärtom! Genom att köpa bra råvaror såsom färsk frukt och grönt i samband med andra ingredienser, kan du enkelt hålla ner dina matkostnader genom att laga mat själv istället för att äta ute. Gott, kul och plånboksvänligt!


Det är svårt att hitta prisvärd vardagsmat

Du kan hitta billigare alternativ överallt, det gäller bara att titta lite mer noggrant... och kanske ändra på en del vanor såsom att laga mer hemma och planera veckans matsedel. På Lidl älskar vi att spara! Därför har vi tagit fram lite olika sätt som du kan få en ännu mer prisvärd matkasse när du handlar hos oss. Prova till exempel att bläddra igenom vårt reklamblad för att se veckans kampanjer i din butik, spana in dina personliga erbjudanden i Lidl Plus-appen och köp en av våra Ta vara på-matkassar och var en soldat i kampen mot matsvinnet!


Att laga prisvärd mat blir inte lika gott som att laga med dyrare ingredienser

Detta är långt ifrån sant! Visst finns det varumärken som är specialiserade inom sitt område och går att köpa för en högre prislapp, men det betyder inte alls att det inte finns mer ekonomiska alternativ som smakar minst lika gott och håller kvalitén. Bra matlagning hänger på bra råvaror och bra teknik. Några av världens bästa kockar är riktiga fenor på att förvandla vad som kan se ut som annars enkla och anspråkslösa ingredienser till festmåltider som verkligen imponerar!


Ekonomiska mathacks från Lidl

Spana in våra snabba mathacks som är både enkla och plånboksvänliga.

MER INSPIRATION