Outdoor & utomhusaktiviteter – gör dig redo för uteliv!

Ta vara på varmare och ljusare dagar genom att göra uteplatsen sommarredo eller varför inte ge dig ut i naturen med hela familjen? Vare sig du är en erfaren friluftsmänniska eller försöker få in lite mer utomhusliv i din vardag så hittar du garanterat tillbehör hos oss som gör det desto enklare att komma lite närmre naturen - oavsett om det är ute i skogen eller hemma i din egen trädgård.


Var årstid bjuder på olika utomhusaktiviteter. Längre sommardagar gör det ännu enklare att spendera mer tid utomhus vare sig det gäller en picknick i skogen, strandtennis, plantering, grillning, badminton hemma i trädgården eller olika vattensporter.


Läs vidare för lite outdoor-inspiration, utelivs-inspo till hemmet, våra bästa tips på utomhusaktiviteter för hela familjen och hur du får in lite mer natur i vardagen för dig med ett fullspäckat schema.


Uteliv för alla hem

Uteliv för hemmet är inte bara något för villaägare. Även du som bor i lägenhet kan göra mycket för att njuta av härligt väder och ljusare dagar. Satsa på att uppgradera uteplatsen – balkong, trädgård eller altan – och gör den extra välkomnande med mysig belysning, gröna växter och fina möbler med sköna kuddar som bjuder in till avslappnade fikastunder, läsning eller grillning.

10 utomhusaktiviteter för hela familjen

När vädret väl tillåter, finns det något bättre än att vistas utomhus? Här kommer våra bästa tips på utomhusaktiviteter för både barn och vuxna som främjar rörelse och desto mindre skärmtid:


1. Picknick

Ta med picknickfilt, lite god picknick-vänlig mat såsom cevapcici wraps eller ett par minibaguetter med grillade grönsaker och bege er ut till en park, skog eller strand.


2. Spela badminton i trädgården

Har du trädgård är badmintonset med nät ett snabbt och smidigt tillskott för sena och vindstilla sommardagar. Enkelt att sätta upp och ta ner. För dig utan trädgård, ta med det till parken!


3. Vandra eller ta en långpromenad i skogen

Fyll upp en termos med varm choklad eller saft och ta med er lite tilltugg såsom nötter eller annat gott. Pluspoäng om ni tar er till ett ställe med eldstad så att ni kan fixa lite korv med bröd i naturen.


4. Testa SUP

SUP-brädor har blivit allt mer populära och det passar både barn och vuxna. Kom bara ihåg att se till att barnen har flytväst på sig när ni tar er ut. SUP-brädor finns att låna på många stränder runtom i Sverige men är du en riktigt hängiven SUPare kan du alltid köpa en hos oss!


5. Laga mat utomhus eller grilla i trädgården

Skärma av i trädgården med våra utdragbara vindskydd, grilla och sitt ute även under blåsigare väder. Involvera gärna barnen och låt dem fixa sina egna grillspett!


6. Bygg en koja

Bygg en koja i trädgården med sådant som finns runt huset - kreativt och kul! Testa även att bygga en koja ute i skogen med naturmaterial. Ett riktigt äventyr!


7. Plantera tillsammans

Lär barnen att ta hand om trädgården och hur plantering går till, vare sig det är örter, tomater eller odling i pallkrage.


8. Gör en hinderbana

Besök en hinderbana eller gör en själv! Denna klassiker är alltid lika rolig. Låt barnen få öva på balans och koordination samtidigt som de har kul.


9. Skattgömma eller orientering

Gå med i en orienteringsgrupp eller sätt upp en egen skattgömma åt barnen i skogen.


10. Gör en cykelutflykt

Ta cyklarna och packa ned en matsäck för att stanna på lite nya ställen.


4 tips på att få in mer utomhusliv i vardagen för dig med lite tid

Nog vet vi alla att tid utomhus har många fördelar men ibland kan dessa fördelar lätt glömmas av när vi har ett packat schema och många ärenden att ta itu med. Här har vi därför tagit fram en lista på våra bästa tips när det gäller att fånga upp lite extra uteliv i vardagen för dig med lite mer ont om tid:

Text And Image Section

1. Ta lunchpromenader

En promenad i grönområde t.ex. en park eller skog under lunchen kan göra susen för stressnivåer och ge dig ett bättre lugn och fokus under resten av dagen.


2. Byt ut restaurangbesök mot grillning i trädgård

Lika socialt och minst lika gott!


3. Träna utomhus

Ta vara på vädret och satsa på att röra dig mer utomhus vare sig det är genom löpning, utomhusgym eller varför inte signa upp dig på utomhus-bootcamp?


4. Gör teamaktiviter utomhus

Teamaktiviteter på jobbet behöver inte vara något som bara hålls inne. Prova lite nya aktiviteter utomhus såsom orientering eller en dag i parken med brännboll eller kubb.

ANNAT INSPIRERANDE INNEHÅLL