Så lyckas du med din trädgård

Växthus, grönsaksland, örtagård och plantering i pallkragar – möjligheterna med en trädgård är oändliga! Här har vi samlat våra favorittips och knep så att du lyckas med din trädgård vare sig du bor i hus eller lägenhet. För vi tycker att plantera och underhålla en trädgård ska vara både kul och enkelt! Missa inte våra bästa trädgårdstips för trädgårdsskötsel!


Våra bästa trädgårdstips

Trädgårdsidéer för balkongträdgård

En balkongträdgård ger dig möjlighet att fixa din egen gröna oas även om du bor i en lägenhet. För att få till en trädgård på balkongen måste du först välja vilken typ av trädgård som passar din balkong. Om du vill satsa på mindre arbete kan det vara bra att köpa trädgårdsväxter som är kompakta och inte tar upp så mycket utrymme. Har du riktigt gröna fingrar kan du sikta på att odla dina egna örter i ett växthus på balkongen.

1. Odla vertikalt

Med mindre ytor kan det vara bra att tänka annorlunda – varför inte testa att odla mer vertikalt? Satsa på piedestaler, amplar, hyllplaner och balkonglådor för att nyttja balkongen till fullo!

2. Odla örter

Färska örter trivs ofta där det är mer vindstilla och något varmare – har du många soltimmar på balkongen är detta ett bra alternativ.

3. Vintersäkra din trädgård

Se till att du köper frostsäkra krukor så att du kan lämna dem ute på balkongen under vintern.

4. Trädgårdsbelysning

Välplanerad trädgårdsbelysning och balkonginredning är A och O när det kommer till balkongträdgården. Satsa på lyktor och trevliga ljusslingor för att få till en riktig mysfaktor.

5. Verktyg

Även en balkongträdgård kräver lite grundläggande verktyg för att göra underhållet så smidigt som möjligt, speciellt om du tänker sätta upp belysning eller installera hyllplaner. I vårt PARKSIDE®-sortiment hittar du allt från borrmaskiner till limpistoler och skruvar.

Text And Image Section

Fördelarna med att ha en trädgård

Trädgårdsarbete kan vara mycket jobb men det finns otroligt många fördelar med att ha ett avsatt grönområde antingen på tomten eller balkongen utöver att det självklart ger hemmet en välvårdad och fin känsla.

1. Rörelse

Fysiskt arbete i trädgården varje dag eller åtminstone några gånger i veckan gör att du rör på dig mer.

2. Avkoppling

Många länkar trädgårdsarbete med mer avkoppling. Att arbeta med växter ger en lugnande effekt i kroppen.

3. Klimatsmart

Med en trädgård har du möjlighet att odla egna frukter och grönsaker – fria från bekämpningsmedel och riktigt bra för både mage och miljö! Känns det lite för avancerat att ge sig in på att odla egen mat? Då kan du spana in vårt sortiment av frukt och grönt – alltid kvalitetstestat av Eurofins såklart!

ANNAT INSPIRERANDE INNEHÅLL