Banner

Hållbara val & ekologiska varor

Hållbara val & ekologiska varor

För Lidl är det viktigt att bidra till hållbar och ansvarsfull odling av råvaror. Därför satsar vi på vårt ekologiska sortiment som fortsätter att växa. Idag har vi 263 egna ekologiska varor och närmare 13 procent av vårt frukt- och gröntsortiment är helt ekologiskt.


För oss är det viktigt att bidra till en mer hållbar och ansvarsfull odling av råvaror. Detta för att säkra livsmedelsproduktionen för framtida generationer och för att möta dina önskemål.


Därför fortsätter vårt ekologiska sortiment att växa. Satsningar på fler ekologiska produkter är en av de viktigaste insatserna de kommande åren. Särskilt populärt är vårt ekologiska frukt- och gröntsortiment där närmare 13 procent av utbudet är ekologiskt.

Text And Image Section

Way To Go – en schysst choklad för kundens och odlarens bästa

Som ett led i arbetet för en mer hållbar kakaoodling lanserade vi i början av 2021 ”Way To Go”, en choklad med Fairtrade-certifierad kakao där en premie utgår från Lidl som går direkt till att stötta kakaoodlaren.


Kakaon som används i Way To Go kommer från odlarkooperativet Kuapa Kokoo, som består av småskaliga kakaoodlare i Ghana. Genom Fairtrade-märkningen av Way To Go-chokladen får kakaoodlarna utöver inkomsten för kakaon dels en Fairtrade-premie och dels en premie direkt från Lidl som fördelas på två utvecklingsprogram. De två utvecklingsprogrammen syftar till att förbättra kakaoodlarnas inkomstsituation på lång sikt; ett med fokus på hållbar kakaoodling genom en ökad biologisk mångfald i odlingen, och ett med stöd för odling av råvaror som används för att tillverka andra varor.


Med Way To Go erbjuder Lidl en schysst choklad som gör gott – hela vägen från kakaoodlare till konsument.

Text And Image Section

Ta vara på – för plånbok och planet

Vi vill bidra till ökad medvetenhet när det gäller matsvinn och varor där bäst före-datum närmar sig. Satsningen Ta vara på – för plånboken och planeten, innebär att vi säljer lådor med fullt ätbara frukter och grönsaker som kanske har lite skönhetsfläckar. Du kan köpa lådorna med minst tre kilo ätmogen frukt och grönsaker av hög kvalitet till ett reducerat pris.


I tillägg säljer vi varor som närmar sig sista förbrukningsdag eller bäst före-datum, till 30 procents rabatt. I och med det nya konceptet Ta vara på vill vi sänka priserna ytterligare på varor med kort datum med upp till 70 procent rabatt.