Hem & hushåll: husmorstips, städning, förvaring & renovering

Hitta inspiration till hemmet och få bättre koll på förvaring, städning, "gör det själv" (DIY)-projekt och andra husmorstips för att göra hemmet extra trivsamt. Letar du efter tips för utomhus och balkong? Spana då in vår sida om trädgård.


Städning

Den bästa städningen av hemmet är den som görs regelbundet! Få koll på hur du bäst städar köket och rengör vitvarorna för att ge dem så pass lång livslängd som möjligt. Ett rent kök gör det också ännu roligare att testa på nya recept.


Förvaringstips

Oavsett hur stort man bor kan det ofta kännas som att man inte har tillräckligt med utrymme – speciellt när det kommer till förvaring. Här kommer våra 7 bästa tips för bättre ordning och reda i hemmet.


1. Rensa ofta

Gör det till en vana att rensa ut garderober, kök och andra förvaringsutrymmen med jämna mellanrum. Det är lättare än man tror att samla på sig sådant som man inte behöver. Istället för att slänga sakerna kan du antingen sälja dem på nätet för en liten slant eller skänka bort.


2. En in, en ut

Efter att du har rensat klart se till att ha med dig samma minimalistiska tänk när du planerar på att köpa nya saker till hemmet. Gör det till en regel att om du köper något nytt behöver du göra dig av med något gammalt.


3. Använd fyrkantiga istället för runda förvaringslådor i kök

Detta gör att du kan använda upp så mycket utrymme som möjligt.


4. Förvaringslådor under handfat i badrummet

Har du inte draglådor utan dörrar under handfatet är ett bra tips att använda sig av förvaringslådor för att organisera dina hygienartiklar.


5. Häng upp köksredskap + städprodukter i garderob

Kroken är din bästa vän när det kommer till att spara utrymme! Installera krokar i köket för att hänga upp köksredskap och häng upp städprodukter i garderoben.


6. Installera hyllplaner

Hyllplaner behöver inte bara användas för blomvaser och tavlor. Med rätt inredningstänk kan även glasburkar med havremjöl, böcker, skålar och andra praktiska saker bli en snygg detalj i rummet samtidigt som de får ett nytt hem.


7. Höj sängen för att få plats med förvaringslådor under

Här kan du få plats med skor och kläder som inte är i säsong och inte används så ofta.ANNAT INSPIRERANDE INNEHÅLL