Banner
Våra varor

Frukt & grönt

Frukt & grönt

Vilka grönsaker är du sugen på idag? Behöver du solmogna tomater till frukostmackan, krispig sallad till lunchen eller färska örter till middagen? Vi har så klart allt det och mycket mer. Våra grönsaker och frukter är alltid färska, av högsta kvalitet och i största möjliga mån från Sverige.


Högsta kvalitet till bästa pris!

Hur kan svenska äpplen, tomater och paprikor smaka så mycket och kosta så lite? Här berättar vi om några av hemligheterna bakom våra frukter och grönsaker.

Text And Image Section

Nära samarbeten med leverantörer

För att bygga fruktsamma samarbeten är det förstås viktigt att alla processer, metoder och certifikat är på plats – både hos oss och våra samarbetande leverantörer. Men det viktigaste av allt är ändå att vi delar en sann passion för att erbjuda färska, naturliga frukter och grönsaker till våra kunder. Så länge vi och våra leverantörer har samma höga ambitionsnivå vet vi att alla gör sitt yttersta för att öka kvaliteten och minimera användningen av till exempel bekämpningsmedel. Vår samsyn och vårt nära samarbete gör att du kan njuta av de godaste, färskaste och naturligaste frukterna och grönsakerna varje dag.

Text And Image Section

Effektiva transporter

Nyckeln till färska frukter och grönsaker är att ha så kort tid som möjligt mellan skörd och leverans. Att skörda vid precis rätt tidpunkt och transportera till butik utan onödiga mellanhänder eller grossistled. Lidl har ett logistiknät som sträcker sig över hela världen, vilket möjliggör snabba och effektiva leveranser varje dag. Vi testar ständig nya lösningar och samarbetar med till exempel forskare, lastbilstillverkare och drivmedelsproducenter för att förbättra vår klimatprestanda och driva utvecklingen framåt. Ambitionen är att varorna ska nå butikerna till så låg kostnad som möjligt sett till tid, bränsle och miljöpåverkan.

Text And Image Section

Sveriges tuffaste tester

Kvaliteten är det viktigaste av allt. Därför genomför vi omfattande kontroller av grödorna genom hela kedjan, från odlare till butik. Allt granskas enligt noga utarbetade rutiner. Lidl har dessutom tagit lagen i egna händer, i betydelsen att vi ställer mycket högre krav på oss själva än vad Sverige och EU gör. Av den högsta nivån restämnen från bekämpningsmedel som lagen tillåter, godkänner vi maximalt en tredjedel för en enskild substans. För att kontrollera att våra höga krav efterlevs anlitar vi oberoende experter från Eurofins – ett av världens ledande testlaboratorier.


Läs gärna mer om Eurofins här.

Text And Image Section

Dagliga kontroller i butik

Alla våra butiker har en specialist som utbildats för att garantera färskheten. Minst en gång i timmen kontrolleras varje hylla så att kvalitetsnivån är hög, att dåliga varor plockas bort och att renligheten är god. Hos oss ska det överhuvudtaget inte finnas några sura äpplen att bita i. Bara färska, saftiga och nyttiga grönsaker och frukter. För att inget ätbart ska slängas säljs frukter och grönsaker som har fått en och annan skönhetsfläck till reducerat pris under ”Ta Vara På - för planet & plånbok”.

Text And Image Section

Ta Vara På – ett arbete för vår planet

Ta Vara På är ett projekt där frukt och grönsaker med vissa ”skönhetsfläckar” tas om hand och säljs. Varje låda innehåller minst tre kilo ätmogen frukt och grönt av hög kvalitet till ett reducerat pris. Mat som odlas, produceras och transporteras påverkar miljön och att då bara slänga ätlig vore olidligt. Läs hur vi arbetar på fler sätt för att minska matsvinn på vår hållbarhetssida.

Grönsaksrecept – hur kan man tillaga grönsaker?

Det riktigt härliga med grönsaker är att de alltid, om man vill, kan vara en hel måltid i sig. Och att de går att variera i oändlighet, så klart. Det finns en mängd olika sätt man kan tillaga grönsaker på och en uppsjö av olika grönsaksrecept. Till exempel ugnsbakad jordärtskocka med en krämig pumpasoppa. Morötter får också en härligt rund smak av ugnsrostning och blir enkelt till en krämig hummus. Att skiva vitkål eller rödkål tunt, dressa med olja och äppelcidervinäger och toppa med solrosfrön gör en snabb och enkel vardagssallad. Och vi vågar knappt börja prata om potatisens möjligheter - då kan vi inte sluta! Men ett tips: gör potatismos, stek champinjoner med vitlök och timjan, bryn lite smör. Sen äter du och känner lyckan. Tänk vad mycket smak det finns i grönsakerna – speciellt när vi ger dem lite extra kärlek!


Välkommen in till butik. Vi har allt mellan frukt och grönt.