Mattips: matinspiration och mer

Här har vi samlat våra bästa mattips så att vilken nybörjare som helst kan bli en riktig mästerkock i köket. Hitta matinspiration kring goda vegorecept, lär dig hur du väljer ut och tar hand om dina köksknivar och hitta olika guider såsom vår guide till olika matfetter eller veganska mjölkalternativ.


8 tips för mer matinspiration

Det kan vara svårt för nybörjarkockar att hitta inspiration för att hålla igång med matlagningen. Med dessa tips kan du hålla motivationen uppe så att du fortsätter att laga god och näringsrik mat i ditt kök samtidigt som det blir desto roligare!

Text And Image Section

1. Håll köket rent

Ett städat och välorganiserat kök gör det desto roligare att laga mat.

2. Satsa på riktigt bra köksutrustning

Bra köksutrustning är A och O när det gäller att få till inspiration i köket framförallt när det kommer till knivar och kastruller.

3. Läs om matlagning och hitta nya recept

Läs om matlagning och hitta nya recept – på vår receptsida har vi samlat våra absoluta favoritrecept och kategoriserat dem utifrån svårighetsgrad. Hitta nya rätter till både vardags och fest för hela familjen!

4. Gör en veckomeny och satsa på storkok

Till en början när man börjar laga mat kan det kännas mycket att ständigt hitta på nya recept. Gör det enkelt för dig själv istället och sätt en veckomeny så att det blir lättare att hålla sig till en plan.


Att förbereda måltider är inte bara för idrottare eller de som tränar hårt. Att ha mat förberedd för veckan sparar tid och gör det enklare att äta hemmalagad mat när du blir hungrig istället för att beställa något eller att stilla hungern med snacks. Tänk också på att du kan även förbereda olika ingredienser och sedan blanda ihop dem varje måltid beroende på vad du är sugen på just den dagen. Tänk till exempel att du kan förbereda quinoa, pasta eller kokt potatis i förväg och sedan laga fisk, kött eller grönsaker separat som du sedan kombinerar under veckan för lite variation. Grytor, såsom vår laxcurrygryta med spenat, går utmärkt att förbereda för veckan och smakar till och med ännu bättre någon dag efter tillagning.

5. Laga mat med hela familjen

Ha med hela familjen – gör matlagningen till ett rent nöje och ha med dig barnen eller vänner över för matlagning.

6. Spana in Lidls temaveckor

Spana in Lidls olika temaveckor – i våra butiker har vi mat från Europas alla hörn. Låt dig inspireras av bland annat spanska, italienska eller varför inte tyska köket?

7. Destination Lidl

Upptäck Sveriges olika unika smaker och låt dig inspireras av allt från svensk stekost till tunnbröd från Norrland och mycket mer!