Banner

Kyckling

Kyckling

För att du älskar alla möjligheter till variation, för att du tränar och håller igång eller älskar gamla klassiska recept. Vi har kyckling för alla tillfällen.

Godaste kycklingrätten – vilken är din favorit?

Soppa, gryta, paj eller ugnsrostad. Stekt? Kokt! Ja, det finns många sätt att variera kycklingen på och alternativ till hur man kan tillaga den godaste kycklingrätten. Kyckling är verkligen en favorit på svenska matbord och det är inte dumt alls. Köttet är nämligen magert och rikt på proteiner, vitaminer och mineraler som exempelvis B-vitamin, järn, zink och magnesium. Lägg gärna ner vårt eget varumärke Gyllda i korgen nästa gång du handlar – då får du svensk kyckling med högsta kvalitet med dig hem i påsen.

Tillaga kyckling – vad blir bäst?

Eftersom kyckling i sig har en snäll och ganska neutral smak kan den smaksättas nästan precis hur som helst och ändå alltid bli god. Kycklingsoppa eller kycklinggryta blir båda smakrika med en bas på buljong, grönsaker och nudlar. Eller varför inte med en bas på creme fraice eller grädde tillsammans med ett gäng champinjoner. I pajer går kyckling fint ihop med till exempel fetaost och karamelliserad lök. Är ni många, eller vill laga mat för ett par dagar, passar det bäst att med ugnsrosta en ugnsstekt hel kyckling. Den är god att smaksätta med smör, örter, vitlök och hör och häpna – vindruvor – som tillför en perfekt sötma! Stekt är kyckling är gott till en fräsch sallad med citron.

Svensk kyckling – en favorit hos Lidl

Alla varor under vårt eget varumärke Gyllda har märkningen Svensk Fågel. Det innebär att kycklingen kommer från Sverige och svenska uppfödare, och att noggranna kontroller till förmån för både djur, miljö och smakupplevelse görs. Dessutom innebär det att kycklingen kommer från gårdar som arbetar klimatsmart. I Sverige har vi redan strikta regler kring djurhälsa, men för att en bonde ska få märka sin kyckling med Svensk Fågel har de ytterligare regler att förhålla sig till. Vi är stolta över att kunna erbjuda svensk kyckling som känns bra i magen på fler sätt än att den smakar bra.

Rå kyckling – tänk på det här!

Kyckling ska alltid vara helt genomstekt. Det är också viktigt att tvätta händerna och noga tvätta av de ytor och redskap som varit i kontakt med rå kyckling.