Banner

Blommor

Blommor

Överraska någon du tycker om med en bukett eller ge hemmet lite mer färg och liv – vi har blommor för alla mängder av tillfällen – säsongsenliga blombuketter såsom festliga krukväxter och balkongväxter. Ibland har vi även fina frön på besök! Då våra butiker får nya leveranser av rosor, tulpaner och andra snittblommor upp till sju dagar i veckan kan du alltid hitta fräscha blombuketter hos oss!

Svenska tulpaner

Alla tulpaner du hittar i våra butiker odlas på Gustafslunds Handelsträdgård i Eskilstuna. Från att tulpanerna skördas tills att du hittar dem i din lokala Lidl-butik tar det sällan mer än 24 timmar.

Gustafslunds Handelsträdgård – lär känna vår leverantör

Gustafslunds Handelsträdgård är ett familjeföretag med anor från 1930-talet. Idag ägs och drivs företaget i fjärde generation av familjen Carlsson. Företaget har under åren specialiserat sig på blomsterlöksdrivning och är idag en av landets största odlare av tulpaner, amaryllis, hyacinter och påsklilja i kruka.

Rättvisa Fairtrade-rosor

På Lidl har alla rosor Faitrade-märkning – även de som ingår i blandade buketter. Detta var vi först med bland Sveriges matvarukedjor vilket vi är väldigt stolta över. Till och med den medföljande rosnäringen är certifierad med Fairtrade. De flesta av våra rosor odlas i Kenya och alla våra odlare är certifierade enligt Fairtrades kriterier. Fairtrade verkar för att skapa bättre förutsättningar för odlare och anställda i utvecklingsländer att förbättra sina arbets- och levnadsvillkor. Du kan läsa mer om certifieringens kriterier och innebörd på Fairtrade.se.

Krukväxter – våra inomhusväxter och balkongblommor

Visst är det aldrig fel med en blombukett- men nog kan det vara minst lika trevligt att ge bort en tjusig krukväxt i present? Och varför inte ge hemmet färg och liv med en fin orkidé, krysantemum eller liljor i kruka? Du kan även se till att fixa till en riktigt hemtrevlig känsla med blommor på balkongen – blanda olika gröna växter och låt en härligt doftande lavendel bli pricken över i:et!

Fina frön för att plantera blommor på balkongen eller inomhus

För dig med gröna fingrar har vi sommarbesök av ett härligt utbud av olika typer att frön för att plantera både inomhus och utomhus. Välj bland våra ettåriga färgglada blommor eller grönsaksfrön såsom tomat eller gurka. Alla våra fröpaket kommer med instruktioner till hur du gör bäst för att få liv i dina nya små vänner!

Färska kryddor i kruka

Ge din matlagning ett lyft med våra färska kryddor - för nog ger de maten en riktigt lyxig känsla! Med våra färska kryddor i kruka har du alltid spännande smaker tillhands. Prova vår basilika för att göra en egen pesto, dill för en inlagd sill, koriander för en fräsch guacamole eller timjan och rosmarin för ugnsrostade grönsaker! Och det bästa? Alla färska kryddor i vårt standardsortiment är KRAV-märkta och odlade i Sverige. Välkommen in till oss på Lidl!