Lilla VM

Följ med när vi på Lidl tillsammans med landslagsstjärnan Olivia Mellegård och Svenska Handbollförbundet träffar framtidens stjärnor. En liten följetång som avslutas med en heldag i Scandinavium i samband med damernas handbolls-VM!

För att få fler barn och unga i rörelse!

I år är det inte bara Handbolls-VM – det är också startskottet för samarbetet mellan initiativet Hand The Ball, Svenska Handbollförbundet och oss på Lidl.


Hand The Ball arbetar med olika aktiviteter, både i Sverige och internationellt för att få in fler barn och unga inom lagidrott och handboll. På handtheball.se kan du läsa mer om organisationens olika initiativ och satsningar både hemma i Sverige och på andra håll och kanter.

En stor satsning för de mindre – landslagsstjärnor för en dag i Scandinavium!

Handbollsåret i Sverige 2023 är fullt av händelser – herrarnas mästerskap i januari med finalspel på Tele2 arena i Stockholm och ett mästerskap för damerna i december med gruppspel på Scandinavium i Göteborg.


I ljuset av dessa spännande evenemang stöttar vi Hand The Ball att arrangera en rad olika aktiviteter runt om i landet – bland annat en heldag på Scandinavium där barn och ungdomar från olika städer med lokala organisationer får tävla om att vara landslagsstjärna för en dag och uppleva mästerskapet på plats när damerna spelar VM på hemmaplan!


Dagen i Scandinavium

På schemat ingår uppvärmning och pedagogik i grupp, turnering, roliga möten med landslagsstjärnor, en mediastation där alla får prova på att bli intervjuade som proffs, och sist men inte minst mat- och kostlära tillsammans med oss på Lidl.


Dagen mynnar ut i att barnen tillsammans med sina föräldrar ska få se Sveriges VM-match mot Senegal den 3:e december.

Text And Image Section

På Lidl stöttar vi barn och ungdomar i rörelse!

Tillsammans med Svenska Handbollförbundet stödjer vi på Lidl ett aktivt liv för barn och ungdomar. Idrotten är en arena där människor med olika bakgrunder kan mötas och utvecklas både i grupp och individuellt. Alla barn har rätt till ett liv i rörelse och därför är vi stolta över att få arbeta med projekt som dessa.