Emåmejeriets grill- & stekost - en smakrik variant av halloumi

Vi hinner precis se solen gå upp över de stora lönnarna på Patrik Evertssons gård i småländska Högsby. På ängarna betar kor som bidrar med mjölk till Emåmejeriet, där den smakrika grill- och stekosten du hittar i våra butiker produceras. Denna morgon berättar Patrik om livet på gården, mejerihantverket och tacksamheten till Lidls kunder.


Patrik, som är bonde på Emåmejeriet, var en av dem som hörde av sig till oss när coronapandemin kom. I takt med att restauranger, som hade deras grill- och stekost på menyn, slog igen tappade de försäljning. Idag följer i stället osten med många av Lidls kunder hem.

Text And Image Section

”Det är jättetrevligt att många köper och testar våran grill- och stekost, och att den nu finns på ett större geografiskt område än vad den gjort tidigare. Det ger en extra stolthet för råvaran”, säger Patrik Evertsson.


Patriks gård är en av fem som levererar mjölk till mejeriet i Hultsfred. Han är idag tredje generationens bonde på gården, och tog över efter sin pappa och farfar.


”Det bästa med att jobba på gård är djuren, naturen och friheten. Vi jobbar småskaligt och är försiktig med råvarorna. Det tror jag slår igenom i smakupplevelsen. Vi är väldigt stolta över våra produkter.”

I filmen kan du se mer från när vi hälsade på Patrik och hans 140 kor.