Farmors nötfria tårtor är framgångsreceptet för One Cake

Som liten grabb älskade Zebastian att baka med sin farmor. Extra förtjust var han i hennes nötfria chokladtårta. Ett familjerecept som fördes vidare av mamma Lizette och som idag är grunden för bageriet One Cake i Jonsered utanför Göteborg.


I Jonsered har det bakats sedan OneCake startades 2016. Mycket tack vare Zebastians envishet och hårda arbete.


Vi har bakat i Jonsered sedan 2017, innan det bakade Zebbe på nätter och kvällar i Kviberg medans mamma Lizette byggde tårtfabrik i Jonsered.

Text And Image Section

”I början gick jag runt på dagarna till massa caféer och restauranger för att få dem att beställa våra tårtor. Sen bakade vi allt sena kvällar och nätter”, säger Zebastian Broström.


När det väl lossnat utökade Zebastian och mamma Lizette även med försäljning till butiker i området. Tårtorna med spännande smakkombinationer som hallon, belgisk chokladkräm och maräng eller apelsin, vit choklad och kokos blev snabbt populära. Kunderna kom även att uppskatta bageriets hållbarsarbete där man bannlyst palmolja och enbart bakar med svenskt smör. Framgången fortsatte vilket innebar att man kunde realisera drömmen om ett eget litet rosa café i anslutning till bageriet.


Men så våren 2020 så slog coronapandemin till vilket vände upp och ned på allt.


”Det var ett sånt tillfälle vi funderade på att kasta in handduken. Men som tur vad vände det snabbt när vi kom i kontakt med Lidl. Det blev verkligen en räddare i nöden”, säger Zebastian.


Det nya samarbetet med Lidl innebär att One Cakes tårtor nu går att köpa på våra butiker över hela Sverige vilket i sin tur resulterat i att Zebastian och Lizette kunnat baka ännu fler tårtor samt anställa personal till bageriet i Jonsered.

Serveringstips One Cake Pink

Tillagningstid: 10 min


6 personer


Gör så här:

  1. Servera One Cake Pink fryst eller tinad i tio minuter.
  2. Garnera med din en kula av din favoritglass, till exempel hallon-, apelsinsorbet, vanilj- eller chokladglass och färska bär.
  3. Njut.

Ingredienser:

  • 1 One Cake Pink
  • 6 kulor glass
  • Färska bär efter smak