The browser is not supported
To display the website correctly, please use one of the following browsers.CautionPlease update your browser, if you proceed with this browser, your shopping experience might not be successful!
    Banner
    Våra varor

    Florsocker

    Florsocker

    Florsocker är en av de mest använda ingredienserna i bakning, särskilt när det gäller desserter, glasyr och frosting. Den fina, pudriga konsistensen gör att det löser sig snabbt och ger en mjuk textur, något som många bakentusiaster uppskattar. I den här artikeln dyker vi djupare in i vad florsocker är, hur mycket det väger i olika mått och hur du kan använda det i olika recept.

    Hallonkaka med florsocker på ett fat, med en kniv och blommor.

    Vad är florsocker?

    Florsocker är helt enkelt strösocker som har malts till ett mycket fint pulver. Ofta tillsätts en liten mängd stärkelse, till exempel majsstärkelse, för att förhindra klumpbildning. Den pulveriserade formen gör det perfekt för glasyrer och dekorationer, eftersom det smälter snabbt och ger en jämn, fin yta. Det används också ofta för att söta smörkrämer, frostingar och andra desserter där en slät konsistens är viktig.


    Omvanligstabell för florsocker

    Att veta hur mycket florsocker väger kan vara avgörande när man följer recept noggrant.

    Här är en enkel tabell för att göra om dina mått:

    Mått

    Vikt (gram)

    1 dl

    ca 60 g

    2 dl

    ca 120 g

    3 dl

    ca 180 g

    4 dl

    ca 240 g

    5 dl

    ca 300 g

    En variation av bakverk, inklusive morotskaka, chokladcupcakes och vaniljcupcakes.

    Glasyr och frosting med florsocker

    En av florsockrets främsta användningsområden är i glasyr och frosting, vilket är vanligt på till exempel morotskaka och muffins. Den fina konsistensen gör att glasyrer blir släta och lättarbetade.

    Enkel glasyr med florsocker:

    • 2 dl florsocker
    • 2–3 msk vatten eller citronsaft

    Blanda florsocker med vätskan tills glasyren är slät. Den är perfekt att ringla över kakor, bullar eller muffins.

    Krämig frosting med florsocker:

    • 100 g smör, mjukt
    • 2 dl florsocker
    • 2–3 msk färskost
    • 1 tsk vaniljsocker (valfritt)

    Vispa smör och florsocker poröst, tillsätt färskost och vanilj och vispa tills frostingen är jämn och spritsbar.

    Vill du göra en glasyr eller frosting utan florsocker går det också, men då behöver du ofta använda andra ingredienser som ger samma släta konsistens, till exempel färdigmixade sötningsmedel eller malda nötter blandat med socker.

    Vad kan man använda istället för florsocker?

    Om du inte har florsocker hemma finns det några alternativ du kan använda beroende på vad du ska baka. Vanligt strösocker kan malas till ett fint pulver i en matberedare, vilket ger nästan samma effekt som florsocker. Andra alternativ inkluderar puderiserad kokos, stevia-pulver eller andra sötningsmedel som är finmalda. Tänk på att vissa substitut kan påverka både smak och konsistens, så det kan krävas små justeringar i receptet.


    Recept med florsocker