Välkommen till Matriket - lokalproducerade varor från svenska gårdar

En värld av blågula varor till röda priser


I över 20 år har vi på Lidl arbetat för att erbjuda dig svensk mat av högsta kvalitet till bästa pris. Det handlar såklart om svenska goda smaker och den kvalitet som finns här – men det är också en viktig del i att stötta svenska bönder, producenter och odlare. När du väljer Matriket produkter bidrar du med andra ord till våra öppna landskap och en levande landsbygd.

Alla ska ha råd att äta närodlat och stötta vår landsbygd!

Från Ystad i söder till Boden i norr arbetar vi varje dag för att ge dig högsta kvalitet till branschens bästa pris. Tack vare vårt sätt att arbeta kan vi med Matriket erbjuda dig svenska favoriter utan att det kostar skjortan. Därtill finns alla Matrikets varor i samtliga Lidls butiker oavsett var du bor. Så ät gott och gör gott för detta fantastiska matrike som vi bor i.

Matriket: Enklare att välja svenskt och lokalproducerat

Märkningen Från Sverige finner du på alla Matrikets förpackningar. Så förutom härliga smaker får du också mervärden som god djuromsorg, låg antibiotikaanvändning, främjande av biologisk mångfald och kortare transporter då maten kommer från svenska odlare och bönder.

Text And Image Section

Matriket i siffror

  • 200 varor med sikte på 250 – håll utkik, för sortimentet växer!


  • 30 svenska leverantörer som tillsammans har cirka 10.000 anställda skapar Matrikets varor. 14 av våra leverantörer är också ekologiska


  • Idag utgör sortimentet nästan 10% av Lidls sortiment i Sverige


  • Med Matriket Crème fraiche 2 dl tog vi bort plastlocket vilket sparar 5,5 ton plast varje år

Matriket och KRAV

Du hittar en rad ekologiska och KRAV-märkta produkter under Matriket. Det innebär att man exempelvis inte använder sig utav kemiska bekämpningsmedel eller konstgödsel i odlingarna som har en negativ påverkan på jordhälsan, vattenkvaliteten och den biologiska mångfalden. Ekologisk produktion ställer också högre krav på djurvälfärd bland annat när det kommer till utevistelse och foderkvalitet.


Här kan du läsa om vad KRAV-märkt jordbruk innebär.


Här kan du läsa om Lidls policys för Djurvälfärd & Antibiotikaanvändning.