Närproducerad färskkorv av högrev från Rybergs Charkuteri

Allt startade när paret Ryberg, 1895, började sälja smörgåsar med pålägg till sjömännen i Uddevallas hamn. Sen dess har produktionen utökats och utvecklats – men den lokala prägeln är ständigt närvarande hos Rybergs Charkuteri.


Färskt kött, lite vatten och lite kryddor. Det är det som behövs för en riktig bra korv. Det skrevs ner hos Rybergs Charkuteri för över 100 år sedan och efterlevs än idag. Det lokala charkuteriet väljer att enbart jobba med kött från närliggande gårdar.

Text And Image Section

”Det är viktigt med närproducerat och svenskt kött. Det är ett val man gör. Vi tycker att det är en trygghet att veta var köttet kommer från”, säger Magnus Holmström, VD.


När vi möter honom i fabriken har dagens produktion pågått sedan tidig morgon. I våras, när pandemin slog till, var Rybergs i full gång med att producera korv inför sin högsäsong med sommar och grill.


”Eftersom vi ligger där vi ligger rent geografiskt så är ju våren och sommaren väldigt viktig för oss, med många besökare.”


Från att ha varit ett lokalt företag, vars varor enbart sålts i regionen, har de nu fått möjlighet att synas över hela Sverige – genom alla Lidl-butiker runt om i landet.


”Det är väldigt kul att det är just våra högrevskorvar som får möjlighet att säljas i hela landet. Vi vill tacka de som har testat, även om de inte har känt till oss sen tidigare”, säger Magnus Holmström.