Gräddig dröm från Kling Glass i Västergötland

Kling Glass är den lilla glasstillverkaren från Mariestad på västgötaslätten som jobbar för en godare värld, både vad gäller välsmakande glass och sättet den tillverkas. Här används närproducerat så ofta det går och alltid svensk grädde och svenska bär, naturliga aromer, hemkokt sylt och sås.


Mitt i Mariestad tillverkas glass på löpande band. Bokstavligen. Allt från läckra glasstårtor, jättestora strutar, och smarriga glasspinnar till läskande isglassar och krämigt fyllig lösglass. Historien tar sin början i 50-talet då konditorn Harry Kling fick ingivelsen att ta fram en glass som var ännu godare än den som såldes i stadens glasskiosker. Det visade sig att Harrys magkänsla hade helt rätt. Ryktet om hans goda glass spred sig som en löpeld i staden och snart även i stora delar av västsverige. Kling Glass har sedan dess varit en favorit för många.


När pandemin bröt ut fick många serveringsplatser hålla stängt och en oro inför fortsättningen infann sig.

Text And Image Section

- Tack och lov fick vi hjälp av att många firade semester på hemmaplan och att Lidl plockade in vår glass i sortimentet. Så allt gick istället jättebra och för det är både vi och många utflyttade västgötar tacksamma. Nu kan vår goda glass hittas i alla Lidl-butiker runt om i Sverige, säger Morgan Lundin, VD och delägare tillsammans med Joachim Magnusson.


Mycket har förändrats sedan 1950-talet. Men Harry Klings upptäckarglädje svävar över företaget än idag och nya smaker och sorter dyker upp titt som tätt. Den som är sugen på riktigt god svensk glass har med andra ord all anledning att hålla ögonen öppna vid nästa besök på Lidl.


Tillagningen är ett omsorgsfullt hantverk enligt vår enkla filosofi - att enbart välja de godaste råvarorna.