Playtive leksaker

Låt fantasin flöda med Playtive barnleksaker! Roliga och aktiverande. Leksaker är otroligt viktiga för att utveckla barnets lärande och kreativitet. Vi har under vårt eget varumärke Playtive tagit fram ett sortiment av säkra och prisvärda leksaker av högsta kvalitet för barn och baby. Här hittar du ett brett utbud av roliga klassiker såväl som nyare storsäljare. Skapa minnesvärda och magiska stunder med Playtive!


Kvaliteten på Playtive

Kvalitet och säkerhet är nummer ett hos oss. Alla leksaker på Playtive är därför framtagna med beprövade material av högsta kvalitet så att de är riktigt slitstarka och även tål de busigaste lekarna! Med de mångsidiga leksakerna tillåts barnet uppleva och utforska med alla sina sinnen.

 1. Mångsidigt

  Mångsidigt

  Vi har alla typer av leksaker för barn i alla åldrar. Välj bland allt från babyleksaker i trä för att greppa och upptäcka till familjespel för spelkvällarna.

 2. TÜV-certifierat

  TÜV-certifierat

  Med fokus på säkerhet! Från små byggklossar i trä till barnkök – alla produkter i Playtive-sortimentet är TÜV-certifierade och uppfyller därför strikta europeiska säkerhetsregler för leksaker.

 3. Funkar med andra märken

  Funkar med andra märken

  Playtives leksaker kan användas som de är eller i kombination med leksaker från andra varumärken, vilket gör dem till det perfekta komplementet.

Text And Image Section

Missa inga produkter från Playtive!

Vill du få exklusiv information om våra produkter? Då ska du prenumerera på vårt nyhetsbrev med aktuella erbjudanden, kampanjer, produktnyheter och mycket mer!

Prisvärda blöjor & barnmat

Hitta allt du behöver till bebisen i lupilu®s barnsortiment av blöjor och barnmat. Alla våra blöjor är Asthma Allergy- och Svanen-märkta och våra hygienartiklar är extra skonsamma för huden.


En ekologisk start på livet

Visste du att du kan hitta lupilu® Pure Collection och många andra barnkollektioner i våra butiker flera gånger om året? lupilu® Pure Collection är en serie babykläder gjorda av hållbar ekologisk bomull som du kan lita på!

 • Visste du att..?

  Runt den tredje månaden börjar bebisen sträcka ut handen. Då är det perfekt med leksaker som är lätta att greppa.

 • Visste du att..?

  Trä är en av de äldsta råvarorna för leksakstillverkning. Redan i forntida Egypten lekte barn med snidade träfigurer.

 • Playtive Junior blir nu Playtive!

  Playtive Junior låter kreativiteten blomma ut hos de små. Du hittar nu varumärket direkt i Playtive-sortimentet.

Text And Image Section

Träleksaker av FSC-märkt trä

I Playtive-sortimentet finns ekologiska träleksaker i olika färger och former. Det finns något för barn i alla åldrar! Trä är ett perfekt material för barnleksaker då det gör dem både robusta och hållbara.


FSC-märkningen på våra träleksaker och pussel säkerställer att materialet som använts kommer från FSC-certifierade skogar.


Forest Stewardship Council är en global organisation som främjar hållbar skogsförvaltning över hela världen, bland annat genom att främja hållbart skogsbruk för att bevara skogar för framtiden och skydda de djur och ekosystem som finns där. FSC tar även fram standarder för ansvarsfull skogsförvaltning baserat på etablerade principer.


På Lidl hittar du alltid många hållbara och ekologiska val såsom den barnmat vi har i vårt lupilu®-sortiment. För dig som är mån om att behålla en riktigt hållbar vardag – spana in våra ekotips.

Text And Image Section

Babyleksaker – Leksaker för barn 0–2 år

Spädbarn utvecklas otroligt snabbt, särskilt under de första månaderna i livet. Babyleksaker för nyfödda kan vara riktigt bra stöd i lärandet när bebisen provar sig fram genom att röra, greppa och upptäcka.


Sensoriska leksaker

Dessa leksaker hjälper barnet att utveckla syn, hörsel, känsel, lukt och smak. Några exempel på sensoriska babyleksaker är böcker med färgglada bilder, leksaker med ljud eller speglar, mjukisbollar och gosedjur.


Motorikleksaker

Dessa leksaker hjälper barnet att utveckla sina motoriska färdigheter, som att greppa, sträcka sig, sitta upp, etc. Några klassiska exempel på barnleksaker med motoriska inslag är formsorterare och aktivitetsbord.


Aktivitetsleksaker

Dessa leksaker hjälper barnet att utveckla sitt tänkande och förmåga att lösa problem. Några exempel på babyleksaker för kognitiv utveckling är pussel, matchande spel och staplingsblock. Runt den nionde månaden i livet blir bebisar alltmer medvetna om världen runtomkring dem. Många små barn rör sig då mer och börjar krypa. Under denna tid är aktivitetsleksaker bra för att främja barnets utveckling i finmotorik men även barnets tålamod och koncentration.

Text And Image Section

Leksaker för barn 2-6 år

När det kommer till leksaker för barn på 2–6 år är det viktigt att leksakerna är säkra och hållbara – inga små delar som kan utgöra en kvävningsrisk och inga vassa kanter. För det andra bör de vara åldersanpassade – de bör alltså inte vara för enkla och heller inte för komplexa. Självklart ska de också vara roliga!


Träklossar

Dessa klassiska och omtyckta leksaker har funnits hur länge som helst! De hjälper till med utvecklingen av finmotorik och barnets förmåga att lösa problem.


Leklera

Ett annat bra alternativ för att utveckla finmotorik, men även kreativitet och fantasi.


Pussel

Dessa är bra för att utveckla logik och problemlösningsförmåga. Börja med enkla pussel med bara några få bitar och ge sedan barnet svårare pussel med tiden.


Leksaksbilar

Fordon som bilar, tågset och flygplan är alltid en hit!

Text And Image Section

Leksaker för barn 6-11 år

Pussel, pyssel och utomhusleksaker är bra val av leksaker för barn på 6-11 år. Det är viktigt att dessa leksaker är säkra att använda och tåliga. Dessutom är det bra att välja leksaker som barnet faktiskt kommer tycka om att leka med. Här kommer några tips!


Pussel och brädspel

Pussel är ett bra sätt att hjälpa barn på 6-11 år att utveckla problemlösningsförmåga och finmotorik.


Pyssel

Låt barnets kreativitet flöda med pyssel såsom rit- och målarböcker, klistermärken, bokstavspärlor och pysselhalsband.


Utomhusleksaker och leksakstält

Utomhusleksaker är ett bra sätt för barn på 6-11 år att bli aktiva och utforska världen omkring dem.

Ladda ner Lidl Plus-appen!

Våra andra varumärken: