Blommor

Överraska någon du tycker om eller ge hemmet lite mer färg och liv – vi har blommor för mängder av tillfällen.

bild

Svenska tulpaner

Alla tulpaner du hittar i våra butiker odlas på Gustafslunds Handelsträdgård i Eskilstuna. Från att tulpanerna skördas tills att du hittar dem i din lokala Lidl-butik tar det sällan mer än 24 timmar.

Mer om vår leverantör

Gustafslunds Handelsträdgård är ett familjeföretag med anor från 1930-talet. Idag ägs och drivs företaget i fjärde generation av familjen Carlsson. Företaget har under åren specialiserat sig på blomsterlöksdrivning och är idag en av landets största odlare av tulpaner, amaryllis, hyacinter och påsklilja i kruka.

Rättvisa rosor

På Lidl har alla rosor Faitrade-märkning – även de som ingår i blandade buketter. Detta var vi först med bland Sveriges matvarukedjor vilket vi är väldigt stolta över. Till och med den medföljande rosnäringen är certifierad med Fairtrade. De flesta av våra rosor odlas i Kenya. Alla odlare är certifierade enligt Fairtrades kriterier. Fairtrade verkar för att skapa bättre förutsättningar för odlare och anställda i utvecklingsländer att förbättra sina arbets- och levnadsvillkor. Läs mer på Fairtrade.se

Du hittar alltid fräscha buketter hos oss och butikerna får nya leveranser av rosor, tulpaner och andra snittblommor upp till sju dagar i veckan. 

bild