Hållbara val och ekologiska varor

För Lidl är det viktigt att bidra till hållbar och ansvarsfull odling av råvaror. Därför satsar vi på vårt ekologiska sortiment som fortsätter att växa. Idag har vi närmare 80 egna ekologiska varor och närmare 20 procent av vårt frukt- och gröntsortiment är helt ekologiskt.

För oss är det viktigt att bidra till en mer hållbar och ansvarsfull odling av råvaror.  Detta för att säkra livsmedelsproduktionen för framtida generationer och för att möta dina önskemål.

Därför fortsätter vårt ekologiska sortiment att växa. Satsningar på fler ekologiska produkter är en av de viktigaste insatserna de kommande åren. Särskilt populärt är vårt ekologiska frukt- och gröntsortiment där närmare 20 procent av utbudet är ekologiskt.  Av de ekologiska produkterna finns cirka 90 procent inom våra egna varumärken som Ängens, Svea Lantkött och Himlajord. 

bild

Ta Vara På – för plånbok och planet

Vi vill bidra till ökad medvetenhet när det gäller matsvinn och varor där bäst-före-datum närmar sig. Satsningen Ta Vara På – för plånboken och planeten, innebär att vi säljer lådor med fullt ätbara frukter och grönsaker som kanske har lite skönhetsfläckar. Du kan köpa lådorna med minst tre kilo ätmogen frukt och grönsaker av hög kvalitet till ett reducerat pris. 

I tillägg säljer vi varor som närmar sig sista förbrukningsdag eller bäst-före-datum, till 30 procents rabatt. I och med det nya konceptet Ta Vara På vill vi sänka priserna ytterligare på varor med kort datum till hela 50-80 procents rabatt. 

bild