Too good to go - Vill du också ta kampen mot matsvinn?

Too Good To Go på Lidl

En viktig del av det hållbarhetsarbete som både Lidl och To Good To Go bedriver är att minska matsvinn och spara resurser. Genom att samarbeta kan vi uppnå ett ännu mer effektivt resultat. Nu finns Too Good To Go i hela 25 av våra butiker i Stockholmsområdet.

Lidl Sverige har som mål att minska matsvinnet med 50 procent fram till år 2025. En rad insatser har genomförts, och i ett steg att accelerera arbetet inleds ett samarbete med Too Good To Go – ett företag som verkar för ett minskat matsvinn via sin app genom att erbjuda konsumenter möjligheten att handla varor som annars hade kasserats.

Inom ramen för det matsvinnskoncept vi kallar för ”Ta Vara på”, så arbetar vi på alla nivåer i livsmedelskedjan, från lager till butik, för att minska på matsvinnet. Kunder erbjuds att köpa frukt och grönt som stötts till, det vill säga med så kallade skönhetsfläckar, samt gårdagens bröd till ett kraftigt reducerat pris. Samrbetet med Too Good To Go ska bidra till ett ytterligare minskat matsvinn.

I ett första steg kommer Too Good To Go och ett tjugotal av Lidls butiker i Stockholm erbjuda kunder att köpa frukt och grönt-kassar genom appen för att tillsammans nå målet att halvera matsvinnet till 2025. Ladda ner appen här!

Om Too Good To Go:

Too Good To Go startades i Danmark 2016 och finns idag på 17 marknader. Företaget har räddat över 100 miljoner måltider genom att göra det enkelt för restauranger, butiker, caféer och användare att ta vara på överskottsmat. Konceptet erbjuder en enkel möjlighet till att bekämpa matsvinnet – kunden får bra mat till reducerat pris och hjälper samtidigt med att minska matsvinnet.

Hjälp oss bekämpa matsvinnet – Ladda ner Too Good To Go-appen idag!

Too Good To Go återfinns i butikerna:

Upplands Väsby, Märsta, Sveavägen, Sundbyberg, Täby, Täby Arninge, Danderyd, Åkersberga, Järfälla Barkarby, Järfälla Jakobsberg, Upplands Bro Kungsängen, Bålsta, Kista, Vanadisplan, Hässelby, Rinkeby, Vällingby, Vallentuna, Sollentuna Edsberg, Norrtälje, Sollentuna, Östermalmstorg, Spånga, Solna Centrum samt Lidingö.

Too good to go