Grillhacks

Sugen på grillat?

Enligt oss är det grillsäsong året runt! Vad du än lägger på gallret finns det knep som gör att måltiden smakar ännu bättre. Men oavsett vilka hacks och knep du vänder dig till finns det inget som kommer att kunna slå det absolut viktigaste med grillningen: att alltid använda färska råvaror av hög kvalitet! För kött finns det många olika alternativ så det är viktigt att välja något som kommer att bli riktigt gott och saftigt. Se bara till att undvika hårda köttbitar då de blir svårare att tillaga jämt på grillen.


Viktigt att tänka på vid grillning är att vara noggrann att maten inte blir för torr och inte fastnar på grillgallret – testa våra hacks nedan och lyft din grillning till nya nivåer!

Se även vår mer ingående guide med 18 grilltips som är lika relevanta vare sig du är en nybörjare eller familjens grillmeister!


1. Grilla fisk

Fisk är både gott och enkelt att grilla. Men det finns några saker du bör tänka på när du grillar fisk så att du får ett så bra resultat som möjligt. Nästa gång du grillar fisk kan du testa att lägga den på en bädd av citronskivor – detta ger både smak åt fisken och gör att den inte fastnar på gallret!

Text And Image Section

Här kommer några fler tips:

 • Se till att fisken har tinat ordentligt. Om den är fryst tar den längre tid att tillaga och det kan till och med bli så att den tillagas ojämnt.
 • Grilla den inte för länge – då blir den lätt torr och förlorar en del smak. Fisken är färdig när den lätt faller sönder med en gaffel.
 • Använd rätt typ av fisk för grillning. Vissa typer av fisk såsom lax är bättre lämpade för grillning än andra.
 • Var försiktig med smaksättning. För mycket salt eller kryddor kan lätt förstöra en annars perfekt god fiskbit.
 • Prova att grilla lax eller annan fisk i folie – det gör att du kan blanda det med smaksättning och grönsaker samtidigt att det hindrar att fisken blir för torr.

Spana in våra godaste recept med grillad fisk!

Torsk med primörer i folie


Grillad lax med rostade grönsaker


Grillad laxfilé med kräftpaket

2. Grilla kött

Nästa gång du grillar kött, vare sig du grillar entrecote, rostbiff eller högrev, kan du prova att spraya äppeljuice på köttet för en god smak och för att hindra att det blir för torrt.

Text And Image Section

Här kommer några fler tips:

 • Om du använder träspett, blötlägg dem i vatten i minst 30 minuter innan du grillar så att det inte börjar brinna under grillningen.
 • Skär bort överflödigt fett från ditt kött innan du grillar, det gör att köttet tillagas mer jämnt.
 • Använd en tång när du vänder på köttet och stick inte hål i köttet med en gaffel det gör att vätska med mycket smak rinner ut.

Spana in våra godaste recept med grillat kött!

Grillad fläskytterfilé med västerbottenpesto


Mango- & kålsallad med grillad fläskkarré


Grillkorv med stuvad blomkål, rostad mandel och lök

3. Grilla kyckling

Grillad kyckling är fantastiskt gott – och tyvärr fantastiskt enkelt att få till på tok för torr. Nästa gång du grillar kyckling eller fågel kan du testa att lägga en isbit på kycklingen, det hindrar nämligen att den blir alltför torr under tillagning.

Text And Image Section

Här kommer några fler tips:

 • Satsa på att grilla kycklinglår och ben. Dessa är perfekt för grillning eftersom de har mer fett än kycklingbröst, vilket betyder att de inte blir torra lika lätt.
 • Testa olika marinader till din kyckling. Att marinera kyckling i en blandning av olja, vinäger och kryddor hjälper till att möra köttet och tillför smak. För bästa resultat, marinera kycklingen i minst fyra timmar eller över natten om möjligt.
 • Se till att hålla koll på grillens temperatur. Om grillen blir för varm kan det göra att kycklingen torkar ut.

Spana in våra godaste recept på grillad kyckling!

Helgrillad svensk kyckling med krämig pesto


Grillad kyckling med lime och cole slaw


Grillade kycklingben med potatissallad

ANNAT INSPIRERANDE INNEHÅLL