Fina dessertuppläggningar & lyxiga efterrätter

Dyk in i den förtrollande världen av fina dessertuppläggningar och lyxiga efterrätter. Matlagning och bakning är inte bara en konst, utan även en passion som många delar. Därför är det inte förvånande att vi ständigt letar efter nya sätt att imponera på våra gäster och förgylla våra smaklökar. Med fokus på detaljer, kreativitet och smak, kommer vi att utforska några av de mest eleganta och sofistikerade dessertidéerna som kommer att ge dina middagsbjudningar en touch av klass och lyx. Så förbered dig på att bli inspirerad och låt oss tillsammans fördjupa oss i de mest fantastiska och utsökta efterrättskreationerna som kommer att få dina gäster att be om mer.


Macarons med mynta och hallon- och chokladsås

Det är svårt att tacka nej när desserten består av färgglada macarons. Även om macarons är otroligt fina, och skapar en upplyftande färgklick till bordet helt på egen hand, kan man göra de ännu mer tilltalande med rätt presentation. Allt du behöver är choklad- och hallonsås, macarons och några myntablad. Skapa ringar av hallonsås och chokladsås, på en platt tallrik eller fat, med hjälp av en kakform eller liknande. Gör gärna ringarna i lite olika storlekar, placera sedan fint ut dina macarons på tallriken. Avsluta med att skära ut ringar av myntablad som du toppar desserten med.


Kaksmulor med kvarg, chokladsås och apelsinzest

Börja med att skapa en linje av chokladsås på tallriken, ta gärna lite extra så att den lätt kan rinna ut till ett fint mönster när du vinklar tallriken åt sidan. Klicka upp den smaksatta kvargen på såsen - kvargen ska inte täcka såsen, utan man ska fortfarande kunna se mönstret. Hacka några kakor så att du får kaksmulor av varierande storlek och strö dessa över kvargen och såsen. Toppa allt med rivet apelsinskal eller så kallad apelsinzest.


Skapa mönster av florsocker

En dessert brukar oftast inte vara så stor, utan serveras i en mindre skål eller glas. Vill man ändå att det ska se ut att vara mer så finns det olika knep man kan ta till. Genom att använda dig av en extra större tallrik, att ställa den mindre skålen eller glaset innehållandes desserten på, skapar du genast extra lyx till desserten. För att den undre tallriken inte ska se alltför tom ut kan du med hjälp av bestick eller kakformar skapa mönster av florsocker på tallriken. Allt du behöver göra är att lägga ut till exempel en sked och en gaffel i ett mönster på tallriken och sedan pudra florsocker över. När du försiktigt tar bort besticken har de bildat ett fint mönster i florsockret på tallriken och presentationen blir genast lite roligare.


Fruktfat: inspiration

Det är svårt att misslyckas med ett fruktfat, speciellt om du väljer frukter i olika färg och storlek, då de blir som ett eget konstverk i sig. Vill du ändå levla upp din fruktfatsuppläggning ett snäpp eller två så har vi tipsen för dig. Börja med att täcka en del av fatet eller tallriken med en kökshandduk eller hushållspapper. Strö ut lite rött fruktpulver på den synliga delen av tallriken med hjälp av en sil. Det ska vara ett ganska ordentligt lager så att det täcker. Ta bort handduken och börja skär upp dina frukter och bär i olika storlekar och former. Placera ut frukterna och bären fint på tallriken och toppa med några blad mynta eller citronmeliss.


ANNAT INSPIRERANDE INNEHÅLL