5 snabba och enkla baktips

Är du proffs eller amatör?

Oavsett när det kommer till bakning finns det några hacks som gör det både roligare och enklare att baka. Se på vår video och läs vidare för våra 5 bästa snabba och enkla baktips!

1. Skrynkla bakplåtspapper

Klä bakformen enklare och ordentligt! Bakplåtspapper har en tendens att inte riktigt ligga på plats. Du kan antingen fukta undersidan lätt med lite vatten eller helt enkelt skrynkla ihop bakplåtspappret för att göra det enklare att lägga på plåten.


2. Äggskal

Nog har vi alla varit där! Det är lätt hänt att när man knäcker ägg så hamnar bitar av skalet ner bland gulan och vitan. För att göra det enklare att fånga upp små bitar av äggskal kan du först doppa fingrarna i vatten.


3. Hyvla smöret

Orkar du inte vänta till att smöret blir rumstempererat? Använd då en osthyvel för att hyvla bitar av smöret. Testa vårt fantastiska recept på torskfilé med hyvlat brynt smör och stekt romansallad. Mums!


4. Äggtest med vatten

Har du ägg kvar i kylskåpet som du är osäker på om det fortfarande är ätbara? Gör då det klassiska äggtestet med vatten. Testa om ägget fortfarande är färskt genom att lägga det i ett glas med vatten. Om det sjunker till botten går det att äta – även om det passerat utgångsdatum.


5. Måtta med mjölet

Ett riktigt bra baktips! Slipp kladdiga bakredskap genom att måtta direkt i mjölet. För måttet in i mjölet så att det bildas en avformning av måttet i dess storlek. Häll sedan upp ingredienserna direkt i mjöl-formen istället för att använda redskapet. Enkelt och du slipper mer disk.


Baksugen? Här kommer några av våra favoritrecept

ANNAT INSPIRERANDE INNEHÅLL