5 enkla matlagningstips för såväl nybörjare som mästerkockar

Att laga mat är alltid roligt!

Men att laga mat med knep som gör allt snabbare och enklare är faktiskt ännu roligare! Här tipsar vi om fyndiga favoriter som gör matlagningen ännu bättre! Vissa av dessa hacks är dessutom hållbarhetshacks som ger tips på hur du kan använda så mycket av råvarorna som möjligt och undvika matsvinn. Se på vår video och läs vidare för våra 5 bästa snabba och enkla matlagningstips!

1. Förvara örter i en isform

Har du färska örter såsom dill, persilja eller koriander över som du vet att du inte kommer att hinna använda innan de blir dåliga? Då är detta ett fantastiskt knep! Hacka upp örterna och lägg dem i en isform med olivolja. Här kan du välja ifall du vill hålla var ört för sig eller passa på att göra någon spännande blandning! Varför inte testa att blanda i lite chili eller citron? Lägg in i frysen och ta ut när det behövs.


2. ”Rulla” köttbullar med sprits

Bli en riktig mästare på att ”rulla” köttbullar med detta knep. Använd en sprits för att ”trycka” ut köttbullarna istället för att rulla dem. Snabbt och enkelt! Grädda sedan i ugn innan du steker dem. Passa på att testa några av våra läckra recept med köttbullar.

3. Ta vara på limejuicen

För att få ut så mycket som möjligt av limen, se till att skära den i mindre delar i stället för i bara 2 eller 4 delar.


4. Förvara nötter i frysen

Det många inte vet är att frysen är ett perfekt ställe att förvara nötter i. Då behöver du nämligen inte tänka särskilt mycket på utgångsdatumet, perfekt för dig som har nötter hemma men kanske inte äter dem varje dag. Dessutom tinar de väldigt snabbt. Lägg nötterna i en plastpåse eller en tät glasförpackning såsom en syltburk (vi rekommenderar inte att använda burkar med skruvlock då dessa kan bli svårare att öppna när de frusit) i frysen och ta fram dem när de behövs.


5. Skala potatis enkelt

Tycker du också att det är jobbigt att skala potatis? Då är detta hack något för dig! Skär ett snitt i mitten på potatisarna innan du kokar dem, när de är färdiga kan du dra bort skalet superenkelt!


ANNAT INSPIRERANDE INNEHÅLL