Planera den perfekta nyårsfesten

Det nya året närmar sig och det är dags att planera en minnesvärd nyårsfest för att avsluta det gamla året och välkomna det nya. Oavsett om du vill ha en intim middag med nära vänner eller en stor fest med hela släkten och alla vänner, finns det många saker att tänka på för att göra din nyårsfest riktigt lyckad. Ta del av våra tips och idéer för att skapa den perfekta nyårsfesten, från tilltugg till dekorationer och underhållning. Låt oss dyka in i världen av nyårsfirande och se till att ditt nyår blir en minnesvärd och festlig tillställning!


Nyårsteman för festen

Att välja ett tema för din nyårsfest kan göra det enklare att planera festen och skapa en rolig tillställning för dig och dina gäster. Ta inspiration från några av våra tips på nyårsteman för din nyårsfest.


  • Guld och glitter - en klassisk stil som passar perfekt för nyårsfesten. Tänk stora ballonger, glittriga dekorationer och champagne i guldfärgade glas.
  • Hollywood glamour - tänk röda mattor, glamourösa klänningar och svartvita dekorationer.
  • Vinterlandskap - om du vill skapa en mer avslappnad och mysig stämning kan du välja ett tema inspirerat av vinterlandskapet. Tänk snöflingor, granar och mysiga filtar.
  • 1920-tal - för en fest med en touch av nostalgi kan du välja ett tema inspirerat av 1920-talets Gatsby-stil. Tänk fjädrar och paljetter i mängder.


Oavsett vilket tema du väljer är det viktigt att tänka på att skapa en enhetlig känsla genom hela festen, från dekorationer och tilltugg till musik och underhållning.

Text And Image Section

Dekorationer för nyårsfesten

Dekorationerna är en stor del av att skapa känslan av nyårsfest och sätta en festlig stämning. Har du valt ett tema för festen bör dekorationerna följa temat. Kör du utan temat så är silver, guld och glitter alltid rätt för en nyårsfest. Ballonger, serpentiner, girlanger och konfetti i guld och silver är perfekta dekorationer för nyår. Hitta dina dekorationer för nyårsfesten på Lidl.

Mat och dryck till nyårsfesten

Önskar du anordna en nyårsfest med tillhörande nyårsmiddag innan kan du spana in vår sida om nyårsmat. Där hittar du massor av tips och råd om hur du skapar en lyxig nyårsmeny. Är det en ren nyårsfest du önskar anordna utan tillhörande middag kan de ändå vara trevligt att servera lite tilltugg av olika slag. Se till att det finns någon form av både tilltugg och dryck som passar alla som kommer till festen.


Nyårsfest aktiviteter

Nyårsfesten brukar vara en lång tillställning, att ha aktiviteter planerade för festen hjälper till att hålla festen vid liv och skapar härliga minnen. Anpassa aktiviteterna efter dina gäster och festens storlek. Alla aktiviteter behöver inte passa alla men det är viktigt att alla känner att de kan göra någon aktivitet.


Tips på aktiviteter för nyårsfesten:

  • Fotobås är alltid kul, lägg in lite props som följer temat för festen för extra roliga bilder
  • Karaoke är en kul aktivitet som får upp stämningen på festen
  • Nyårsquiz om året som gått, musik eller som matchar temat för festen
Text And Image Section

Nyårsskål

Förbered för nyårsskålen i god tid. Nyårsskålen är en viktig tradition för de allra flesta för att vid tolvslaget på nyårsafton välkomna det nya året. Oftast skålar man i champagne eller annan mousserande vin, men det går lika bra skåla med alkoholfria drycker som läsk eller fruktjuice. Vid skålen brukar man önska varandra ett gott nytt år och lyckönska varandra med kramar och kärlek. Det är en fin tradition som symboliserar att man tillsammans välkomnar det nya året med hopp och optimism. Se till att ställa fram och fylla på glasen i god tid innan tolvslaget så att alla har något passande att skåla med när det nya året kommer.

Nyårsfest med barn

Nyårsafton sammankopplas ofta med champagne och party, men det är givetvis en speciell dag även för barnen. Själva tolvslaget på nyår är ofta det mesta spännande för barnen, att få chansen att stanna uppe längre än vanligt. Men den långa väntan dit kan kännas olidlig. Därför kommer här ett gäng roliga aktiviteter som gör att tiden flyger iväg för minstingarna i familjen!

Text And Image Section

Partyhattar

Låt barnen få dekorera egna partyhattar till middagen med hjälp av klistermärken, tuschpennor och glitter!


Smällkarameller

Gör egna smällkarameller av presentpapper, tomma hushållsrullar och färgglada snören. Fyll dem med godis och annat kul som barnen får innan tolvslaget.


Tidskapsel

En spännande aktivitet varje nyår. Låt hela familjen fylla en burk med tidningsartiklar, bilder, hälsningar och andra små minnen. Öppna sedan burken först om ett par år, kanske nyårsafton 2026?


Konfettiballonger

Barnen klipper färgade papper i små bitar och lägger i ballonger. Blås upp ballongerna och häng sedan upp dem. När det äntligen är dags för tolvslaget får barnen sticka hål på sina nyårsskapelser och mötas av ett färgsprakande konfettiregn.


Tidsjakten

Göm en tickande klocka någonstans i hemmet och låt barnen ge sig ut på en jakt för att hitta den. Är barnen pigga innan tolvslaget passar det extra fint: ”hitta klockan innan klockan slår tolv”.


Barnens nyår

Om det nu är så att de små inte klarar att hålla sig vakna till tolv kan man alltid fira ett specialnyår lite tidigare. Kanske kan ni tajma något annat lands tolvslag som ligger i en annan tidszon? Låt dem få räkna ner från tio och skåla i saft eller läsk, även om klockan kanske bara är 8 på kvällen.