Så gör du eget te hemma

Att göra eget te hemma är inte bara en kreativ och rolig aktivitet, utan det ger också möjlighet att skräddarsy smaker helt efter dina egna preferenser! Genom att utforska olika örter, kryddor och frukter kan du skapa den optimala blandningen för just dig. Men hur gör man eget te då? Här har vi samlat våra bästa tips på hur du får till din perfekta tesmak.


Blanda ditt eget te med naturliga ingredienser

Att blanda eget te behöver inte vara svårt! Välj själv om du vill smaksätta ett färdigt te du har hemma genom att addera valfria ingredienser. Ingefära, kanel och citron är ingredienser som gifter sig fint med exempelvis ett svart te. Skiva bara upp ingefäran, riv ned rikligt med citronzest och lägg ned en kanelstång i tekannan tillsammans med det te du har hemma, häll på kokande vatten – och vips så har du en ny härlig smakkombination.


Smaksätt ditt te med aromer för bakning

Ett annat knep för att smaksätta ditt te är att använda bakaromer. Några droppar av valfri arom i ditt te kan göra stor skillnad. Aromer för bakning finns i massor av smaker, bland annat vanilj, citron, jordgubb, päron och hallon. Testa dig fram för att hitta just din favorit-arom.


Enkelt recept på äppelte

Ett enkelt, men ack så gott lifehack är att göra eget äppelte. Allt du behöver göra är att skala ett äpple, lägga äppelskalet i en kopp och hälla över kokande vatten. Låt dra i några minuter så vattnet hinner få äppelsmak, sedan är det klart. Enkelt och gott!


Gör eget iste med smak av persika

Något som är riktigt gott och svalkande en varm sommardag är iste. Det är dessutom väldigt lätt att göra eget iste hemma. Har du redan ett fruktte hemma? Persika är en favoritsmak hos många när det gäller iste. Har du kanske även en citron hemma? Perfekt, då har du allt som krävs för att göra ditt eget iste.


Iste steg för steg:


  1. Koka upp tevatten och låt ditt fruktte dra i några minuter och ta smak i det varma vattnet.
  2. Ta ur teet och ställ in i kylen.
  3. När teet blivit riktigt kallt, ta fram och servera i en stor kanna fylld med is och skivade citroner. Vill du piffa kannan ytterligare - tillsätt några blad citronmeliss för ett extra festligt intryck.


Svårare än så är det inte att göra ditt alldeles egna iste med smak av persika!

ANNAT INSPIRERANDE INNEHÅLL