Midsommarmat lista – Allt till midsommarbuffén

Midsommar är en av de mest älskade traditionerna i Sverige. Det är en dag fylld med dans, lekar och - kanske viktigast av allt - midsommarmat! För många är höjdpunkten under denna festliga dag att få samlas runt just midsommarbordet, för att äta gott och umgås. Så vad har man på midsommarbordet? Nedan har vi sammanställt en checklista på typisk svensk midsommarmat för att underlätta inhandlingen.


Checklista midsommar

Vi har sammanställt en lista på våra 10 favoriträtter till midsommarbuffén. En lista på klassisk midsommarmat som hjälper dig förbereda handlingen och ser till så att du inte missar något smarrigt!


1. Sill i olika smaker – testa att lägga in egen klassisk skärgårdssill, senapssill eller nya spännande smaker som inlagd sill med rabarber och koriander

2. Lax - varmrökt lax, kallrökt lax och gravlax

3. Ägghalvor med rom

4. Gubbröra

5. Västerbottenpaj

6. Potatissallad

7. Grillad fläskytterfilé

8. Kokt potatis

9. Tillbehör: gräddfil, gräslök, hovmästarsås, skagenröra, bröd, sallad

10. Avsluta midsommarlunchen med en härlig jordgubbstårta

Text And Image Section

Midsommarlunch som går att förbereda

Vi vet att det kan vara mycket att stå i på midsommarafton. Det ska dukas, pyntas, bindas midsommarkrans och preppas femkamp. Därför kan det vara skönt att förbereda så mycket det bara går i god tid innan. En smörgåstårta går perfekt att förbereda dagen innan, och blir dessutom godare av att få stå och dra åt sig av smakerna. Allt du behöver göra är att garnera smörgåstårtan innan servering. Mer tid åt firandet, och dessutom ett väldigt lyxigt och fint inslag på midsommarbordet.

Text And Image Section

Enkel midsommarlunch

Vill du skippa buffén i år? Kanske ska ni ha en picknick eller så vill ni helt enkelt lägga tiden på annat än att stå i köket? Detta recept på laxpaj med ruccola är ett perfekt alternativ till en enklare midsommarlunch. Går snabbt att slänga ihop för att sedan låta gå klart i ugnen, dessutom är paj lätt att packa med sig i picknickkorgen utan kladd. Gott och enkelt!