Mors dag

Mors dag är en högtid tillägnad att hylla och uppskatta alla fantastiska mammor där ute. En perfekt dag att visa lite extra uppskattning till mamma och passa på att visa tacksamhet för allt hon gör!

Text And Image Section

När är det mors dag?

I Sverige firas mors dag alltid den sista söndagen i maj. En stark tradition som har sina rötter i den amerikanska ”Mother’s day” som instiftades i början av 1900-talet. Sedan dess har högtiden spridits världen över och firas på olika datum i olika länder, men oavsett datum är syftet detsamma: att fira och hedra moderskapet. I Sverige har mors dag firats sedan 1919, och har blivit en dag då många passar på att skämma bort sin mamma med en mors dag-present: blommor, kort och kanske en fin måltid för att visa sin uppskattning.

Vanliga frågor och svar om mors dag

Mother’s day grundades av Anna Jarvis i USA, tidigt 1900-tal. Svenska mors dag infördes på initiativ av bland annat författaren Cecilia Bååth-Holmberg 1919.

Mors dag firas i många länder runt om i världen, men inte överallt och inte på samma dag. Traditionen med att fira mors dag kan skilja sig åt både i datum och i sättet det firas på från land till land.

Många visar uppskattning till mamma genom presenter i form av blommor, kort, choklad, smycken eller personliga handgjorda gåvor. Det är även vanligt att ge en upplevelse i form av en spa-dag eller middag.

”Grattis på mors dag” går utmärkt att säga till både din egen och andra mammor där ute!