Ägghack – separera äggulan och äggvitan

Utforska en av de mest grundläggande teknikerna inom matlagning och bakning – ägghack. Att kunna separera äggulan och äggvitan är en oumbärlig färdighet för alla som är intresserade av att ta sina kulinariska äventyr till nästa nivå. Ägg är en central ingrediens i en mängd olika recept, och att bemästra konsten att separera dem är avgörande för att uppnå rätt konsistens, smak och presentation. Ta del av våra olika metoder och tips på hur man kan separera ägg för att säkerställa att du kan separera äggulor och äggvitor som ett proffs. Oavsett om du är ny inom matlagning eller en erfaren hemmakock, kommer du med största sannolikhet upptäcka minst ett nytt sätt att separera ägg på som du inte kunde innan.


Separera äggulan och äggvitan på klassiskt vis

Knäck ägget på mitten och se till att ha en skål under som äggvitan kan rinna ner i. Tippa försiktigt äggulan från ena halvan av skalet till den andra, så att äggulan hålls intakt och äggvitan rinner ner i skålen nedanför. Upprepa tills du bara har äggulan kvar i ena halvan.


Separera ägg med en tratt

Placera en tratt på ett glas eller en burk och knäck ägget ner i tratten. Snurra försiktigt på tratten så att äggvitan rinner ner i glaset och äggulan stannar kvar i tratten. Häll över äggulan i en separat skål. Upprepa med nästa ägg.


Separera ägg med en plastflaska

Knäck hela ägget i en skål. Ta en PET-flaska och kläm åt lätt för att suga upp äggulan i flaskan. Släpp trycket och häll över äggulan i en separat skål. Upprepa med nästa ägg.


ANNAT INSPIRERANDE INNEHÅLL