Verktygslåda med verktyg

Text And Image Section

En verktygslåda är en viktig del av varje hushåll och kan innehålla en mängd olika verktyg.

Oavsett om du är en utbildad hantverkare eller en intresserad hemmasnickare, är en välorganiserad verktygslåda med verktyg avgörande för att du ska kunna utföra dina projekt på bästa sätt. Läs mer om vilka bra verktyg som bör finnas i en verktygslåda och när elektriska verktyg kan vara bra att använda.


Liten verktygslåda

För många av oss är utrymme aningen begränsat i våra hem. Att ha en liten verktygslåda med handverktyg kan underlätta många olika sysslor. Det är alltid bra att ha en skruvmejsel hemma ifall du behöver sätta upp till exempel en brandvarnare. En hammare är bra att ha om du vill spika upp en tavla eller ta bort en Mollyplugg från väggen.

En liten verktygslåda bör innehålla:

Hammare

Tänger (avbitartång, spetstång, polygrip)

Skiftnyckel

Skruvmejselsats med bits

Elektronikmejslar

Tumstock

Sexkantnycklar


Stor verktygslåda

Att ha en stor verktygslåda med verktyg är perfekt om du bor i ett hus eller om du är en inbiten hemmasnickare. Behöver du lufta elementet eller vill du byta blandare i badrummet så behöver du ha rätt verktyg för att kunna utföra dessa arbeten. Vill du slippa ringa en släkting när olyckan är framme eller låna verktyg av grannen? Då bör du se till att ha en riktigt bra verktygslåda med allt och lite till.


En stor verktygslåda bör innehålla:

Hammare

Stjärnmejsel

Skruvmejsel

Tänger (avbitartång, spetstång, polygrip)

Skiftnyckel

Skruvmejselsats med bits

Elektronikmejslar

Tumstock 2 meter

Sexkantnycklar

Vattenpass

Borr i olika storlekar

Insexnyckelsats

Silvertejp

Superlim

Buntband

Bågfil

Spackelspadar

Vinkelhake

Mattkniv

Rörtång

Hylsnyckelsats

Text And Image Section

Elektriska verktyg gör jobbet snabbare

Elektriska eller batteridrivna verktyg är de ultimata hjälpredorna när det kommer till att göra jobbet snabbt och enkelt hemma. Med allt från borrmaskiner och batteridrivna skruvdragare, till cirkelsågar, kap- och gersågar, finns det ett elverktyg som passar för alla projekt. Att ha rätt verktyg hemma är nyckeln till att ta itu med allt från små reparationsarbeten till större renoveringsprojekt.

I många svenska hem finns det en batteridriven skruvdragare av något slag. Den används främst till att skruva in skruvar i väggen, bokhyllan eller möblerna, men kan även användas till att borra hål eller skura badkaret med. Ska du skura badkaret med en skruvdragare behöver du givetvis sätta fast ett anpassat borsthuvud i stället för en bits på skruvdragaren. Bör man ha elektriska verktyg i verktygslådan? Har du plats för batteridrivna eller elektriska verktyg i ditt hem så kommer ditt arbete att bli både enklare och mer effektivt.

Text And Image Section

Annan förvaring av verktyg

Det är inte alltid man får plats med alla sina verktyg i en stor verktygslåda, då kan det vara bra att ha ett skåp, en bod eller garage också om du är en inbiten hemmasnickare. Ifall ytan finns är det populärt att hänga verktyg på väggen för att få en bra överblick av vad man har. Bra förvaring av verktyg är också viktigt för att skydda dina verktyg från skador och för att göra det enklare att hitta dem.


En stor verktygslåda eller ett verktygsskåp hjälper dig att organisera dina verktyg. Se till att verktygen är rengjorda och torra innan du lägger dem i verktygslådan så håller de längre. Om du har stora verktyg, som en stege eller en tigersåg från PARKSIDE®, kan du behöva en separat förvaringsplats. Med rätt förvaring kommer dina verktyg att hålla längre och vara redo att användas när du ska bygga.


Frågor om verktygslådor med verktyg

De verktyg du behöver ha hemma i din verktygslåda är: hammare, tänger, tumstock, skiftnyckel, skruvmejselsats med bits och en batteridriven skruvdragare.

PARKSIDE® verktyg köper du i din Lidl-butik. Här kan du läsa mer om PARKSIDE®.

En liten verktygslåda med verktyg är 40x30x20 cm och väger 2-4 kg. En stor verktygslåda är 70x60x40 cm och väger 5-8 kg.

ANNAT INSPIRERANDE INNEHÅLL