Studentmat: enkelt, gott & prisvärt

Studentmat är så mycket mer än bara nudlar och gröt (även om vi inte har något emot dessa två alternativ!). För att hålla uppe energinivåerna under dagen och orka med pluggandet är det extra viktigt med näringsrik mat, och det skadar inte heller om den är snabb att tillaga och plånboksvänlig! Här kommer våra bästa tips på hur du gör studentmaten roligare, samt några receptidéer.

Text And Image Section

Lidl Plus Student

Att vara student är inte bara roligt och intensivt – det kräver också ibland att du planerar vardagens inköp bättre. Med Lidl Plus Student samlar vi mat och smarta varor till dig – för både vardag och helg. Målet är att ha en positiv effekt på studentlivet, både för goda smaker och för plånboken. Vår affärsidé är högsta kvalitet till bästa pris – det vill vi ge dig lite mer av.

Ekonomiska mathacks från Lidl

Spana även in våra snabba mathacks som är både enkla och plånboksvänliga!

10 tips för att göra studentmaten roligare

1. Var kreativ med rester

Låt inte rester gå till spillo! Med en nypa kreativitet kan du förvandla rester till helt nya måltider. Har du exempelvis en köttgryta över? Använd den som pajfyllning eller pastasås.

2. Förbered egna snacks

Evigt läsande och skrivande kräver energi – då är det bra att ha bra snacks nära till hands! Visste du att sådant som chips, popcorn och granolabars är både enkelt och billigt att göra själv? Allt du behöver är några skafferivaror som bland annat havregryn, kakao, kokosflingor och kryddor. Ladda upp med eget snacks så behöver du inte köpa från annat håll!

3. Gör bulkköp

Med ordentlig veckoplanering och bulkköp kan du verkligen få ner kostnaderna. Det viktigaste blir att hålla sig till dessa inköp då avvikelser lätt kan få matkostnaderna att dra iväg!

4. Satsa på storkok och förbered matlådor

Det här är en riktig vinnare eftersom du sparar både tid och pengar! Satsa på storkok gjort på ekonomiska ingredienser och dela upp till veckans måltider i matlådor. Ett enkelt och näringsrikt sätt att få till din veckomeny! Vill du förbereda mat för ännu längre framåt kan du satsa på sådant som är enkelt att frysa – till exempel grytor och soppor.

5. Glöm inte frukosten

Det sägs ju att frukost är dagens viktigaste mål – vilket stämmer extra bra på studentlivet. Glöm inte att planera och förbereda dina frukostalternativ. Några av våra favoriter är havregrynsgröt i alla dess former, äggsmörgåsar och smoothies. Med en mättande frukost minskar risken att du avviker från dina förberedda måltider.

6. Spendera tid på att utvecklas i köket

Oavsett om du är en mästerkock eller nybörjare i köket, kan studentmat bli ett riktigt äventyr! Prova olika recept och experimentera med kryddor och smaksättare för att hitta det som lyfter dina rätter utan att kostnaderna drar iväg.

7. Uppgradera dina köksredskap

Att investera i några redskap kan ta din matlagning till nya nivåer samtidigt som du sparar tid. Satsa till exempel på en slow cooker, matberedare eller riskokare. Dessa köksredskap hittar du till och från i våra butiker från vårt eget varumärke Silvercrest.

8. Laga studentmat för olika tillfällen

Studentmat behöver inte bli monotont – se till att laga mat inför speciella tillfällen såsom spelkvällar, studiepass med vänner eller filmkvällar.

9. Knytkalas

För vännerna samman med ett knytkalas! Ett gott och roligt sätt att dela med sig av det goda samtidigt som det sparar pengar att inte äta ute. För extrapoäng: testa att köra temakväll!

Receptidéer

Här kommer våra favoritrecept som är enkla, ekonomiska och mättande. Och självklart även fantastiskt goda! Vad mer kan man önska till studentmaten?

Ekonomiska livsmedel

Som tumregel blir det mesta mer plånboksvänligt om man lagar det från grunden. Utöver det så finns det också vissa råvaror som är mer ekonomiska än andra – här kommer en bra lista på matvaror som ger mycket men kostar lite!

  • Pasta, ris och nudlar
  • Bönor och baljväxter
  • Krossade tomater
  • Tonfisk på burk
  • Frysta grönsaker
  • Ägg

ANNAT INSPIRERANDE INNEHÅLL