9 tips på snabba och enkla halloweenutklädnader

Är du på jakt efter en halloweendräkt? Om du inte hunnit finns det fortfarande tid. Testa våra enkla halloweenkostymer som kommer att imponera lika mycket på festen som under barnens trick or treat. Dessa kostymer är enkla att fixa till med saker som du redan har i hemmet. Planerar du en fest hemma, glöm inte bort halloweendekorationerna såsom hemmagjorda pumpalyktor och självklart säsongsenlig halloweenmat såsom hasselbackspumpa med chili och kanel och varför inte lite spökmaränger?


Halloweensmink kan också vara enkelt! Det behöver inte alltid vara dyrt och komplicerat. Du kan göra enkel halloweensminkning hemma med vanliga sminkprodukter och till och med genom att använda vissa vanliga ingredienser från köket! Allt hänger på hur kreativ du känner dig men det kan även vara riktigt enkelt! En hemmagjord halloweenkostym och egen halloweensminkning får dig att sticka ut från mängden!

Text And Image Section

Historien bakom Halloweenutklädnader

Visste du att traditionen att fira Halloween började från en keltisk festival som heter Samhain där man använde sig av en brasa och bar kostymer som representerar spöken? Folk bar även masker och föreställde i pjäser.


Denna sed fördes senare till Amerika av invandrare och traditionen med trick or treat började på 1920 -talet och fortsätter än idag som riktigt populär tradition bland de små!


Många kanske tror att halloweenkostymer som du gör själv inte blir lika bra som originalet – men det håller vi absolut inte med om!


Nedan har vi listat våra favorit Halloween-kostymer: spöke, zombie, dracula, avatar, mus och mer. Läs vidare för att lära dig hur du snabbt fixar till dessa hemma för en läskig look som kommer se minst lika bra ut som en hallloweenkostym från butik!

Halloween-zombie – Blodigt, läskigt och relativt enkelt att ordna!

Du behöver: gamla kläder, svart och vitt smink (kan ersättas med kajalpenna eller eyeliner), teaterblod (kan ersättas med rött läppstift eller karamellfärg)


Gör så här: Här räcker det med att trasa till några gamla plagg och att göra en läskig halloween zombie-sminkning. Ritar du in lite blod med ett rött läppstift eller proffsigt teatersmink blir helheten extra läskig. Har du karamellfärger hemma går det bra att göra eget teaterblod hemma. En zombie-sminkning får du enkelt till med en vit färg/puder i ansiktet och på halsen samt svart runt ögon och på läpparna. Ett låtsassår i ansiktet eller på halsen hör också till och är enkelt fixat med svart färg och teaterblod. Har du lust att göra en mer avancerad zombie-sminkning så finns många Youtube-tutorials att tillgå.


Piratkostym – Segla längs de sju haven! Eller skräms lite med svärdet bara.

Du behöver: luftiga byxor, färgglad tröja, sjal till bandana


Gör så här: Piraten är en halloweenfavorit som är lätt att fixa. Basen är ett par luftiga byxor, en färgglad tröja och en bandana. Utklädnaden blir ännu bättre med en fejkpistol eller ett plastsvärd. Hinner du kan du även fejka dåliga tänder med färg eller låtsaständer.


Halloween-mus - En enkel halloweenkostym som inte skräms.

Du behöver: diadem med musöron, svart eller grå outfit, kajalpenna eller eyeliner


Gör så här: Det enda som behövs för att klä ut sig till halloween-mus är ett diadem med musöron. Ofta säljs dessa i set tillsammans med svans och fluga. Kombinera musöron med en svart outfit och en enkel mussminkning – färdigt! För mussminkningen använder du en kajalpenna eller eyeliner till att måla en nos och några morrhår på vardera sidor om nosen.


Avatar – en enkel halloweenkostym som ger ett ambitiöst intryck.

Du behöver: blå kläder, mycket blå kroppsfärg, blå lösöron


Gör så här: För att klä ut dig till avatar (tänk filmen av James Cameron från 2009) behöver du blå kroppsfärg och blå lösöron. Kläderna du väljer får gärna vara i jordnära toner och visa mycket hud, som ska målas blå. Roligast blir denna halloweenutklädnad i grupp. Ju fler halloween-avatarer, desto häftigare intryck!


Superhjältedräkt – Vem skulle inte vilja vara Batman för en dag?

Du behöver: hemmagjord mantel och superhjältemask


Gör så här: Detta är en halloweendräkt som kräver sitt arbete och nog blir bäst med en färdigköpt utklädnad. Såvida man inte vill göra något riktigt enkelt som att knyta ett lakan eller tyg runt halsen som mantel och kombinera med en superhjältemask, precis som vilken superhjälte som helst.


Spökkostym – Spökdräkten är en klassiker!

Du behöver: Vitt lakan, elastiskt band, sax


Gör så här: Ta ett vitt lakan och skär hål för ögonen. Ta på dig lakanet och fäst ihop sidorna med säkerhetsnålar men var noga att lämna utrymme för armar. Rita dit några tänder eller sätt på en skrämmande peruk för en rolig touch!


Dracula på Halloween – Greve Dracula är en av våra mest populära ikoner.

Du behöver: vampyrtänder, svart och vitt smink


Ännu en enkel halloweenkostym. För att klä ut dig till dracula behöver du bara svart och vitt smink och vampyrtänder. Vill du så kan du även införskaffa en vampyrcape men det är inget måste. En svart outfit räcker, gärna en svart kortym med vit skjorta. Om du adderar en röd fluga eller scarf så blir dräkten extra tydlig.


Clowndräkt – Få saker är så skrämmande som en clown!

Du behöver: stora färglada kläder, riktigt stora skor, peruk, smink-kit för clowner (kan ersättas med rött läppstift, rouge och kajalpenna)


Gör så här: Att klä ut sig till clown kräver en del förberedelser för att bli lyckat men är en riktigt kul och läskig halloweenutklädnad för de mer ambitiösa. Det som behövs är stora, gärna färgglada kläder eller en färgglad clowndräkt, riktigt stora skor, peruk, ett smink-kit för clowner och en clownnäsa. Det fungerar också att sminka en clownnäsa. Grunderna för clownsminkning är en vit bas i ansiktet, stora ögon och ett enormt leende.


Mumiedräkt – En enkel dräkt på få material!

Du behöver: vitt tyg (du kan använda dig av gamla lakan eller dukar), sax, tejp och en svart tygpenna


Gör så här: Klä ut dig till mumie i år! Letar du efter en kreativ och rolig Halloween-dräkt - varför inte prova att göra din egen mumiedräkt? Detta är en relativt enkel utklädnad att göra hemma som du fixar med få material. Dessutom är utklädnadsprocessen riktigt rolig för de små!


Börja med att klippa det vita tyget i remsor av olika längd. Du kan göra remsorna så breda eller smala som du vill men de bör vara tillräckligt långa för att kunna lindas runt kroppen flera gånger.


När remsorna är klara är det dags att börja linda in! Börja med en remsa runt midjan och fortsätt sedan att linda remsor runt kroppen, kors och tvärs över. När du är nöjd med resultatet kan du fästa tyget med silvertejp.


Använd sen den svarta tygpennan för att rita på några "mumie"-detaljer, såsom bandage och stygn.
Vilken halloweenutklädnad kommer du att testa att göra i år? Du hittar alltid Halloween-inspiration på Lidl!