Alla hjärtans dag 2024

Upptäck alla hjärtans dag med Lidl, dagen där kärlek, vänskap och uppskattning står i centrum. Lär dig mer om historien bakom kärlekens dag, traditioner, gåvor och tips på hur du kan fira alla hjärtans dag tillsammans med dina nära och kära. Bli inspirerad och förälskad med oss!


Varför firar man alla hjärtans dag?

Alla hjärtans dag firas för att hylla kärlek, vänskap och uppskattning. Traditionen har sitt ursprung i den romerska festivalen Lupercalia, som ägde rum i mitten av februari och firade fruktbarhet och kärlek. Genom tiderna har alla hjärtans dag förändrats och anpassats till olika kulturer och traditioner. Idag är det en dag då människor uttrycker sin kärlek och uppskattning genom att ge presenter, skicka kärleksbrev, blommor eller choklad till sina nära och kära. Firandet av alla hjärtans dag har blivit en populär och kommersiell högtid, men den grundläggande tanken om att visa kärlek och omtanke för de man bryr sig om kvarstår.


Hur firar man alla hjärtans dag?

Precis som för andra högtider och temadagar har alla sina egna traditioner och sätt att fira kärlekens dag på. Allt från att ge presenter till vänner och familj, till pynt, speciell mat och utflykter. Nedan kommer våra bästa tips på hur du kan fira och uppmärksamma de i din närhet på alla hjärtans dag.

Text And Image Section

Alla hjärtans dag-kort och kärleksbrev

Ett vanligt sätt att uttrycka sina känslor är att skriva kärleksbrev eller skicka fina kort till den man älskar eller uppskattar. Korten kan vara handgjorda eller köpta. Tycker du om att pyssla är ett hemmagjort kort alltid lite extra speciellt och innehåller ofta hjärtan, blommor samt romantiska eller uppskattande meddelanden.

Text And Image Section

Alla hjärtans dag-presenter

Gåvor är ett populärt sätt att visa sin kärlek och uppskattning på alla hjärtans dag. Det kan vara allt från choklad och blommor (speciellt röda rosor) till smycken, parfym, kläder och andra personliga presenter som mottagaren uppskattar.

Text And Image Section

Romantiska middagar

Många par väljer att fira alla hjärtans dag genom att gå ut och äta en romantisk middag tillsammans på en restaurang eller laga en speciell middag hemma. Detta kan vara en möjlighet att njuta av god mat, dryck och varandras sällskap. Alla hjärtans dag är inte bara till för par - är du singel är alla hjärtans dag ett ypperligt tillfälle att dra ihop en middag med några vänner för att umgås och visa uppskattning för varandra.

Text And Image Section

Utflykter och upplevelser

Många par, vänner och familjer firar denna dag genom att göra något speciellt tillsammans, som att gå på bio, besöka en utställning, ta en skön promenad eller åka på en weekendresa.

Text And Image Section

Alla hjärtans dag-dekorationer

Alla hjärtans dag handlar inte bara om romantisk kärlek. Det är också en tid att uppskatta och fira vänskap och familjeband. Uppmärksamma dagen genom att pynta hemmet med fina hjärtballonger, girlanger och blommor i rosa och rött.

Alla hjärtans dag mat

Kärlekens dag är ett perfekt tillfälle att fira och slå på stort gällande maten. Duka upp bordet med blommor, finporslinet och tända ljus. Tillaga din favoritmat och njut tillsammans med dina nära och kära.


Alla hjärtans dag recept

Ta del av våra goda recept för alla hjärtans dag, kanske hittar du en ny favorit att laga till dina ögonstenar.

Förrätter

Varmrätter

Efterrätter och bakelser

Oavsett hur du väljer att fira alla hjärtans dag är det viktigaste att visa omtanke, uppskattning och kärlek för de människor som betyder mest för dig.


Vanliga frågor och svar om alla hjärtans dag

Nej, alla hjärtans dag är en helt vanlig dag.

”Glad alla hjärtans dag” och ”kram på alla hjärtans dag” är två uttryck som är populära att säga för att uppmärksamma dagen.

Alla hjärtans dag firas den 14 februari varje år.