Enligt oss är det grillsäsong året runt! Vad du än lägger på gallret finns det knep som gör att måltiden smakar ännu bättre. Men oavsett vilka hacks och knep du vänder dig till finns det inget som kommer att kunna slå det absolut viktigaste med grillningen: att alltid använda färska råvaror av hög kvalitet! För kött finns det många olika alternativ så det är viktigt att välja något som kommer att bli riktigt gott och saftigt. Se bara till att undvika hårda köttbitar då de blir svårare att tillaga jämt på grillen. Viktigt att tänka på vid grillning är att vara noggrann att maten inte blir för torr och inte fastnar på grillgallret – testa våra hacks nedan och lyft din grillning till nya nivåer!
Se även vår mer ingående guide med 18 grilltips som är lika relevanta vare sig du är en nybörjare eller familjens grillmeister!
Fisk är både gott och enkelt att grilla. Men det finns några saker du bör tänka på när du grillar fisk så att du får ett så bra resultat som möjligt. Nästa gång du grillar fisk kan du testa att lägga den på en bädd av citronskivor – detta ger både smak åt fisken och gör att den inte fastnar på gallret!
Nästa gång du grillar kött, vare sig du grillar entrecote, rostbiff eller högrev, kan du prova att spraya äppeljuice på köttet för en god smak och för att hindra att det blir för torrt.
Grillad kyckling är fantastiskt gott – och tyvärr fantastiskt enkelt att få till på tok för torr. Nästa gång du grillar kyckling eller fågel kan du testa att lägga en isbit på kycklingen, det hindrar nämligen att den blir alltför torr under tillagning.