5 baktips

5 snabba och enkla baktips

Fler mathacks från Lidl

3 snabba & enkla potatisrecept

Potatis är både gott & nyttigt! Läs våra 3 snabba & enkla tips på recept.

 

Läs mer

Piffa till färdigrätter

Ont om tid? Så piffar du till färdigmaten med några enkla tips!

 

Läs mer

3 enkla recept med morötter

Morötter är både prisvärda & mångsidiga! Läs våra 3 enkla tips på recept.

 

Läs mer

1. Skrynkla bakplåtspapper

Klä bakformen enklare och ordentligt! Bakplåtspapper har en tendens att inte riktigt ligga på plats. Du kan antingen fukta undersidan lätt med lite vatten eller helt enkelt skrynkla ihop bakplåtspappret för att göra det enklare att lägga på plåten.

2. Äggskal

Nog har vi alla varit där! Det är lätt hänt att när man knäcker ägg så hamnar bitar av skalet ner bland gulan och vitan. För att göra det enklare att fånga upp små bitar av äggskal kan du först doppa fingrarna i vatten.

3. Hyvla smöret

Orkar du inte vänta till att smöret blir rumstempererat? Använd då en osthyvel för att hyvla bitar av smöret. Testa vårt fantastiska recept på torskfilé med hyvlat brynt smör och stekt romansallad. Mums!

4. Äggtest med vatten

Har du ägg kvar i kylskåpet som du är osäker på om det fortfarande är ätbara? Gör då det klassiska äggtestet med vatten. Testa om ägget fortfarande är färskt genom att lägga det i ett glas med vatten. Om det sjunker till botten går det att äta – även om det passerat utgångsdatum.

5. Måtta med mjölet

Ett riktigt bra baktips! Slipp kladdiga bakredskap genom att måtta direkt i mjölet. För måttet in i mjölet så att det bildas en avformning av måttet i dess storlek. Häll sedan upp ingredienserna direkt i mjöl-formen istället för att använda redskapet. Enkelt och du slipper mer disk.

Baksugen? Här kommer några av våra favoritrecept

ANNAT INSPIRERANDE INNEHÅLL
Allt om vegansk och vegetarisk kost

Här förklarar vi de vanligaste begreppen kring växtbaserad kost.


Läs mer

8 tips för mer matinspiration

Satsa på storkok, gör en veckomeny. Se fler tips här!


Läs mer

Rätt matfett till rätt maträtt!

Kallpressad eller varmpressad olja? Mättat eller omättat fett?


Läs mer