5 snabba recept

5 snabba recept som gör vardagen enklare

Fler mathacks från Lidl

3 enkla recept med morötter

Morötter är både prisvärda & mångsidiga! Läs våra 3 enkla tips på recept.

 

Läs mer

Piffa till färdigrätter

Ont om tid? Så piffar du till färdigmaten med några enkla tips!

 

Läs mer

5 enkla matlagningstips

Gör matlagningen enklare, smidigare & roligare med dessa 5 knep!

 

Läs mer

1. Äppelrosor

Testa ett snabbt, enkelt och vackert bakrecept med äppelrosor med smördeg! Dessa syrliga bakverk är gjorda av tunna äppelskivor som rullas ihop med smördeg och bakas i ugnen. Vårt recept innehåller en fyllning med honung och kanel men det går även bra att testa andra alternativ såsom färskost eller bacon.

Prova att bjuda på äppelrosor till alla hjärtans dag eller som ett unikt och imponerande tillskott till dessertbordet. Även om de är enkla att laga så ser de riktigt proffsiga ut! Du kan även laga dem i förväg och värma upp dem igen när de är redo att serveras. Servera varma som de är eller med lite vaniljsås eller glass.

Äppelrosor

Ingredienser:

• Smördeg
• Honung
• Skivat äpple
• Kanel
• Florsocker

Gör så här:

1. Skär upp äpplen i tunna skivor
2. Kavla ut smördeg och pensla honung ovanpå
3. Lägg skivat äpple på smördegen och krydda med kanel, vik degen på hälften och rulla ihop
4. Sätt äppelrosorna i individuella muffinsformar och grädda i ugnen i 20 minuter på 200 grader.
5. Ta ut formen och använd en sil eller te-sil för att toppa rosorna med florsocker

Tid:

30 minuter

2. Freakshake

En freakshake är en milkshake som man har tagit till nästa nivå - en amerikansk efterrätt som kombinerar alla dina favoritsötsaker! Börja med att göra en milkshake och låt sedan fantasin flöda för att hitta de bästa tillbehören! Oftast används kakor, donuts, godis och mer – här finns inga gränser!

Servera kalla – de passar perfekt till middagar eller luncher med amerikanskt tema eller som lördagsgodis. De är utan tvekan en riktig höjdare hos barn!

Freakshake

Ingredienser:

• 2,5 dl glass
• 2 dl mjölk
• Chokladsås
• Grädde
• Godis
• Nötter
• Donut
• Kaka

Gör så här:

1. Ringla chokladsås eller karamellsås i ett stort glas
2. Mixa glass med mjölk och häll upp i glaset
3. Toppa sedan med donut, vispgrädde, glass, kakor, godis och nötter.
4. Stick ner ett sugrör och servera direkt.

Tid:

10 minuter

3. Avokado i ugn

Vare sig du är ute efter en snabb lunch, middag eller frukost passar avokado i ugn alltid bra som ett tillbehör. Ett perfekt sätt att piffa upp avokadon och dessutom är denna rätt fullpackad med bra fetter och protein. Gott och mättande! Prova att servera till en sallad, till grillat eller ät som de är.

Ugnsbakade avokado med ägg

Ingredienser:

• Avokado
• Ägg

Gör så här:

1. Börja med att skära avokadon på hälften
2. Lägg ett ägg i var halva av avokadon
3. Krydda med salt och peppar
4. Baka i ugnen i 20 minuter på 200 grader
5. Servera varma eller avsvalnade som de är eller som tillbehör till exempelvis en sallad.

Tid:

25 minuter

4. Grönkålspizza med getost

Grönkålspizza är en riktig höjdare! Prova denna nya twist på pizza med en kombination av grönkål och getost! Perfekt som en lättare lunch, middag eller som en förrätt till bjudningen. Oftast tänker man sallad när man hör ordet ”grönkål” men att ha det på pizzan tar verkligen pizzan till nya nivåer. Ett busenkelt recept som du snabbt slänger ihop under vardagen.

Grönkålspizza

Ingredienser:

• 1 smördeg
• 1 dl crèmefraiche
• Salt
• Svartpeppar
• Getost
• 100g grönkål
• 0,5 dl pinjenötter

Gör så här:

1. Rulla ut smördegen och lägg på en plåt.
2. Bred ut ett lager av crèmefraiche på smördegen. Salta och peppra.
3. Grädda i ugnen på 200 grader i 10 minuter.
4. Skölj grönkålen och lägg på pizzan. Lägg även bitar av getosten på pizzan.
5. Baka i 10 minuter tills att den fått en gyllene färg.
6. Ta ut och strö på pinjenötter.
7. Servera din pizza med grönkål med sallad som tillbehör eller bara som den är.

Tid:

25 minuter

5. Lökringar med bacon

När det kommer till goda matkombinationer är det svårt att slå lökringar med bacon. Denna klassiska kombination är omtyckt av stora som små och passar perfekt som snacks eller förrätt. Ett extra tips är att leta upp riktigt tjockt skuret bacon – det gör att baconet håller sig riktigt krispigt och saftigt. Glöm heller inte att tillsätta lite salt och peppar efter smak. För den som vill ta ut svängarna lite mer kan du testa att doppa lökringarna i en kryddig BBQ-sås eller bearnaisesås.

Lökringar med bacon

Ingredienser:

• Lök
• Bacon
• Farinsocker
• Chilipulver
• Färsk persilja

Gör så här:

1. Börja med att skära baconet på häften för att få ut medeltjocka ringar. Lägg dessa sedan på en ugnsform.
2. Gör en blandning av chilipulver och farinsocker. Doppa baconskivorna i mixen – detta gör att de får en extra krispig, karamelliserad yta.
3. Linda in lökringarna med baconskivorna.
4. Grädda i ugnen i 30 minuter på 200 grader.
5. Toppa med lite färsk persilja innan servering.

Tid:

40 minuter

ANNAT INSPIRERANDE INNEHÅLL
8 tips för mer matinspiration

Satsa på storkok, gör en veckomeny. Se fler tips här!


Läs mer

Rätt matfett till rätt maträtt!

Kallpressad eller varmpressad olja? Mättat eller omättat fett?


Läs mer

Välj rätt grill och grilltillbehör

Vilken grill passar dig bäst? Vi listar även de bästa grilltillbehören!


Läs mer