Fira in 2021 med nya och gamla klassiker!

Vill du ha det storslaget på tolvslaget? Lyxig nyårsmat i alla ära men på nyårsafton är själva dukningen minst lika viktig. Att fira nyår i år är inte som andra år. Stora fester ersätts av mindre sammankomster med de närmaste – men det betyder inte att man inte kan piffa till det! Det finns inga rätt eller fel när det kommer till en nyårsdukning, utan välj det som passar dig. Kanske vill du ha något avskalat med naturnära färger till din nyårsfest? Eller så går du loss med silver och glitter. Oavsett så hjälper vi dig. För en storslagen nyårsdukning ska inte ha ett stort pris.

LYXA TILL FÖRRÄTTEN MED HUMMER OCH LÖJROM

Hummer kanske känns som det självklara valet på nyår men så har det inte alltid varit. Så sent som 1970 föreslog mästerkocken Tore Wretman faktiskt Biff Stroganoff till nyårsmenyn! Från att endast ett fåtal förmögna mumsade på denna delikatess hamnade den plötsligt i mängder av svenska hem från 80-talet – där den stannat kvar. Och nu hade nog många blivit förvånade om du föreslagit Stroganoff istället för hummer till tolvslaget!

OXFILÉ PÅ NYÅR – EN RIKTIG KLASSIKER!

Oxfilé på nyår är ett klockrent val medan klockan tickar mot tolv. Den givna klassikern är synonym med fest och är enkel att göra succé med bara du följer tre små steg. Det gäller att först ge den en härligt brynt yta, ha den i ugnen på låg värme och sedan ha full koll på innertemperaturen. Gott nytt år – och bon appétit!

cremebrulee_920x920

DEN PERFEKTA NYÅRSEFTERRÄTTEN

 

Crème brûlée som efterrätt till nyårskvällen kanske känns som någonting svårt att få till hemma i köket – men det är busenkelt!

Allt du behöver är ett fåtal ingredienser och en gasolbrännare!

Klicka här för recept!

FLER RECEPT FÖR NYÅRSMIDDAGEN

NYÅR MED BARN

Nyårsafton sammankopplas ofta till champagne och party, men det är givetvis en speciell dag även för barn. Själva tolvslaget på nyår är ofta det mesta spännande för barnen, att få chansen att stanna uppe längre än vanligt. Men den långa väntan dit kan kännas olidlig. Därför kommer här ett gäng roliga aktiviteter som gör att tiden flyger iväg för minstingarna i familjen!

Partyhattar

Låt barnen få dekorera egna partyhattar till middagen med hjälp av klistermärken, tuschpennor och glitter!

Smällkarameller

Gör egna smällkarameller av presentpapper, tomma hushållsrullar och färgglada snören. Fyll dem med godis och annat kul som barnen får innan tolvslaget.

Tidskapsel

En spännande aktivitet varje år – men kanske ännu mer speciell just det här året. Låt hela familjen fylla en burk med tidningsartiklar, bilder, hälsningar och andra små minnen. Öppna sedan burken först om ett par år, kanske nyårsafton 2025?

Konfettiballonger

Barnen klipper färgade papper i små bitar och lägger i ballonger. Blås upp ballongerna och häng sedan upp dem. När det äntligen är dags för tolvslaget får barnen sticka hål på sina nyårsskapelser och mötas av ett färgsprakande konfettiregn.

Tidsjakten

Göm en tickande klocka någonstans i hemmet och låt barnen ge sig ut på en jakt för att hitta den. Är barnen pigga innan tolvslaget passar det extra fint: ”hitta klockan innan klockan slår tolv”.

Barnens nyår

Om det nu är så att de små inte klarar att hålla sig vakna till tolv kan man alltid fira ett specialnyår lite tidigare. Kanske kan ni tajma något annat lands tolvslag som ligger i en annan tidzon? Låt dem få räkna ner från tio och skåla i saft eller läsk, även om klockan kanske bara är 8 på kvällen.

Ett riktigt gott nytt år önskar vi på Lidl!