3 tips på hur du kan fixa till färdigrätter snabbt och enkelt

Långkok i all ära...

...men vissa dagar räcker tiden helt enkelt inte till! Då är färdigrätter en riktigt bra lösning. Prisvänligt, snabbt och gott! Här kommer lite tips på hur du enkelt kan piffa upp dessa härliga klassiker för att göra dem ännu godare. Läs vidare för att se våra tips på hur du bäst serverar fryst broccoligratäng, spaghetti bolognese och fransk skinkpaj.


Passa även på att spana in vår guide kring matoljor för att se till att ditt kök är utrustat med rätt matfett!

1. Fransk skinkpaj + sallad med äppel- & senapsröra

Paj är en typ av rätt som passar till alla tillfällen. Enkelt, gott och mångsidigt! Liva upp din paj med en härlig röra och salladsmix – perfekt till lunchen eller att bjuda på!

Text And Image Section

Ingredienser:

• Fransk skinkpaj från Chef Select

• Crème fraiche

• Dijonsenap

• Hackat äpple

• Svartpeppar

• Gräslök

• Salladsmix

Gör så här:

1. Hacka gräslöken och äpplet

2. Värm upp pajen i ugn eller mikro enligt instruktioner

3. Blanda crème fraiche, dijonsenap, hackat äpple, svartpeppar och gräslök i en skål

4. Servera pajen med äppel- & senapsröran och salladsmixen

Tid:

5 minuter (efter att pajen har värmts upp)

Har du extra tid?

Test då detta recept! Ost & skinkpaj

2. Spaghetti Bolognese + parmesanriv med citron & örter

Vem kan motstå en spaghetti bolognese? Ge denna klassiska rätt en spännande twist med syrlighet från citron och aromatiska toner från färsk oregano.

Text And Image Section

Ingredienser:

• Spaghetti Bolognese från Chef Select

• Parmesan

• Citronskal

• Färsk oregano

Gör så här:

1. Använd en gaffel för att göra hål i speghettipaketet innan du värmer upp det i ugn eller i mikro enligt instruktioner

2. Blanda övriga ingredienser i en liten skål

3. Salta och peppra innan servering

Tid:

5 minuter (efter att spaghettin har värmts upp)

Har du extra tid?

Test då detta recept! Spaghetti med köttfärssås

3. Broccoligratäng + tomatsallad med örtdressing

Liva upp en krämig broccoligratäng med en fräsch sallad med smaker från medelhavet. Broccoligratängens gräddiga smak passar perfekt med den lätta sötman från salladen – dessutom blir det en spännande kombination av olika texturer. Perfekt mat för hela familjen!

Text And Image Section

Ingredienser:

• Broccoligratäng från Chef Select

• Salladsmix

• Tomater

• Rödlök

• Balsamvinäger

Gör så här:

1. Skär upp tomater och rödlök i små bitar

2. Värm upp gratängen i ugn eller mikro enligt instruktioner

3. Blanda salladsmix, tomater, rödlök och balsamvinäger i en skål

4. Salta och peppra innan servering

Tid:

5 minuter (efter att gratängen har värmts upp)

Har du extra tid?

Test då detta recept! Broccolipaj med fårost & tomat

Fler snabba & enkla recept på under 20 minuter

ANNAT INSPIRERANDE INNEHÅLL